Prohibides les reunions fora del grup de convivents a Mallorca i Eivissa
A més de tancar els bars i restaurants, el govern de les Balears també pren mesures contra la Covid al transport públic, com ara que no es podrà viatjar dret als busos interurbans
Prohibides les reunions fora del grup de convivents a Mallorca i Eivissa
Mallorca i Eivissa prohibeixen reunions fora de la bombolla de convivència
Els bars només podran servir menjar per endur-se fins a les 22.00 i a domicili fins a mitjanit (EFE / Cati Cladera)

Prohibides les reunions fora del grup de convivents a Mallorca i Eivissa

A més de tancar els bars i restaurants, el govern de les Balears també pren mesures contra la Covid al transport públic, com ara que no es podrà viatjar dret als busos interurbans

RedaccióActualitzat
TEMA:
Illes Balears

L'empitjorament de la pandèmia de la Covid ha portat el govern balear a prohibir reunir-se fora de la bombolla de convivents tant a Mallorca com a Eivissa, amb algunes excepcions.

La mesura entrarà en vigor dimecres, dia 13, i serà vigent en principi fins al dia 30, com les altres restriccions anunciades els últims dies, com el tancament dels bars, gimnasos i grans superfícies.

Fins ara, les reunions estaven limitades a 6 persones.
 

Les Balears tenen una incidència acumulada de 613,50 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, molt per sobre de la recomanació europea, que és estar per sota dels 60 casos.

A Eivissa, que ha pujat al nivell 4 d'alerta, en el qual ja hi havia Malloca, és de 690,94, mentre que a l'illa més gran se situa en 617,5. A Menorca i Formentera és molt menor, amb 280 i 222,94, respectivament, però també per sobre del llindar dels 60.

I al conjunt de les illes, la taxa de positivitat -el nombre de proves que donen positiu en 24 hores- frega el 15%, molt per sobre del 5% que es recomana.


Excepcions previstes

Només podran reunir-se amb no convivents les persones que viuen soles o els menors que es retrobin amb els progenitors, en cas de no viure junts, així com les parelles que no comparteixin habitatge.

També es permetran les visites per atendre persones amb dependència o que necessitin una cura especial.

Queden fora del límit les activitats laborals i institucionals i el transport públic. En canvi, la restricció s'aplica a qualsevol reunió en espais tant públics com privats, siguin oberts o tancats.

 


Al bus, només asseguts

Precisament, el govern balear ha dictat normes per evitar aglomeracions al transport públic.

Als autobusos interurbans, només es podran fer servir les places amb seient. És a dir, que no s'hi podrà viatjar dret.

I al tren i al metro, els viatgers que vagin drets només podran ocupar les places senyalitzades a terra.

El govern de les illes també recomana no fer servir el transport públic si es forma part d'un grup de risc.

 

Mallorca i Eivissa prohibeixen reunions fora de la bombolla de convivència
Els gimnasos i centres comercials han de tancar a les Balears a partir de dimecres (EFE / Cati Cladera)

 

S'ajornen 24 hores les noves restriccions

A banda de restringir encara més les reunions, el govern de Francina Armengol ha anunciat que ajornava 24 hores, fins dimecres, l'entrada en vigor de les últimes restriccions en les activitats comercials, esportives i de la restauració.

Els bars, cafès i restaurants només poden servir menjar per emportar-se fins a les 22.00, o a domicili fins a mitjanit.

Els comerços han de tancar a les 20.00, excepte les benzineres i serveis essencials com supermercats, farmàcies i òptiques.

A Mallorca han de tancar tots els centres comercials de més de 700 metres quadrats. A Eivissa, els de més de 400. També els gimnasos i spas. En els accessos a algunes grans superfícies, aquest dilluns s'ha vist afluència de visitants abans que entrin en vigor les mesures.

Els teatres, cinemes i circs poden omplir un màxim del 30% de l'aforament, sense que es pugui consumir menjar o begudes. I queda prohibida l'assistència de públic als esdeveniments esportius, en qualsevol categoria.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Illes Balears
Anar al contingut