Sevilla

Es podrà investigar per narcotràfic les narcollanxes encara que no portin droga

El Consell de Ministres prohibeix les narcollanxes per reial decret per lluitar contra el tràfic de drogues i de persones

RedaccióActualitzat

El govern espanyol aprova un reial decret per prohibir les narcollanxes, adopta mesures per lluitar contra el tràfic de drogues i de persones a l'estret de Gibraltar i decomissarà aquestes embarcacions ràpides encara que no portin droga.

A Sevilla, el Consell de Ministres ha aprovat una mesura que té molt a veure amb un dels temes urgents de la comunitat andalusa, la lluita contra el narcotràfic. El govern de Sánchez ha prohibit l'ús privat de llanxes d'alta velocitat, una llei pensada per acabar amb les narcollanxes.

Això vol dir que quan els policies detectin una embarcació de molts cavalls que no tingui el permís corresponent, podran atribuir-la directament al narcotràfic. I, per tant, obriran una investigació per tràfic de drogues encara que no en porti a bord.

 

Notícia relacionada: Així són les persecucions entre policies i narcotraficants a l'estret de Gibraltar

 

Fins ara, només les podien treure de la circulació per via administrativa, perquè no en consta mai el propietari ni el fabricant, però no podien obrir investigació penal.

Aquesta llei és una de les propostes que van fer els policies de Vigilància Duanera arran del fet que el 2012 van detectar un augment del tràfic de drogues a l'estret de Gibraltar i que les embarcacions eren cada vegada més potents i més ràpides.

ARXIVAT A:
NarcotràficDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut