
Prohibeixen donar més semen a un home que tindria més de 550 fills biològics a tot el món
El cas es va denunciar el 2017, quan ja hi havia més d'un centenar de criatures engendrades amb el seu semen, però Jonathan M. ha continuat donant sense fre a clíniques reproductives de tot el món
Un tribunal de la Haia ha prohibit a Jonathan M., un donant de semen neerlandès de 41 anys, fer cap més donació per evitar que hi hagi més descendència seva. L'home és sospitós d'haver engendrat més de 550 criatures a tot el món mitjançat donacions d'esperma.
El tribunal fixa una multa de més de 100.000 euros si l'home reincideix i fa donacions d'esperma a qualsevol país del món.
Una mare dels Països Baixos el va denunciar fa uns mesos quan va saber que el donant del semen amb el qual va tenir el seu fill el 2018 podria ser el pare biològic d'altres més de 550 criatures. En la demanda, la denunciant també reclamava que es destruís el semen emmagatzemat d'aquest home que hi ha en clíniques de fertilitat del país, i només es conservi el que està compromès per a parelles que volen germans.
El cas d'aquest home es va fer públic el 2017, quan es calculava que ja havia tingut més d'un centenar de fills en una desena de clíniques de fertilitat dels Països Baixos. El límit legal per donant allà és de 25 fills en 12 famílies diferents, però les clíniques no compartien les bases de dades i l'home ho va tenir fàcil per vulnerar la llei.
Però quan al seu país van començar a posar pegues perquè continués fent donacions d'esperma i l'associació de ginecòlegs el va posar en una llista negra, Jonathan M va decidir traspassar fronteres i obrir nous mercats. Va continuar donant a altres països com ara Espanya, Dinamarca o Ucraïna.
L'advocat que ha gestionat l'acusació contra Jonathan M. l'acusa d'haver prioritzat "el seu impuls reproductiu" per sobre del "benestar mental i la salut" dels nens que s'engendraven amb els seus espermatozous.
El tribunal ha donat la raó a la mare demandant i prohibeix al donant continuar venent el seu semen o "anunciar els seus serveis a futurs pares".
"Molts pares s'enfronten ara al fet que els fills de la seva família formen part d'una enorme xarxa de parentiu, amb centenars de mig germans que ells no van triar", ha dit el portaveu del tribunal, Gert-Mark Smelt. El tribunal considera "prou probable" que això pugui tenir conseqüències psicosocials negatives per als nens.
- ARXIVAT A:
- JudicialPaïsos Baixos