Pla sencer de la regidora de Feminismes de la Paeria de Lleida, Sandra Castro, durant la presentació del programa d'actes a l'entorn del 8…
Pla sencer de la regidora de Feminismes de la Paeria de Lleida, Sandra Castro, durant la presentació del programa d'actes a l'entorn del 8 de març, el 26 de febrer del 2020. (Horitzontal)

Programa unitari a Lleida amb 75 actes en un mes a l'entorn del Dia Internacional de les Dones

ACN Lleida.-L'Ajuntament de Lleida ha presentat el programa unitari d'actes previstos a la ciutat amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març. Del 27 de febrer fins el 27 de març, s'han programat 75 actes de 50 entitats, quan l'any passat es van portar a terme 59 accions, impulsades per 44 entitats. La regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha destacat que això demostra la voluntat de sumar i de contribuir en la conscienciació en favor de la igualtat, del paper de les dones a la societat i d'una participació plena en tots els àmbits. Les propostes són variades, per configurar un programa complet, amb xerrades, projeccions, espectacles, murals, concrets, exposicions, entre altres.

La Unitat Tècnica de Polítiques d'Igualtat de la Paeria ha coordinat el conjunt d'activitats, organitzades des de l'Ajuntament o per les entitats organitzadores o col·laboradores. Diversos equipaments municipals acolliran els actes, com és el cas del Museu Morera, l'Arxiu Municipal, l'Auditori Enric Granados, entre altres. L'acte institucional del 8 de març a Lleida, tindrà lloc a les dotze del migdia a la plaça que porta el mateix nom. Durant la jornada també s'han previst diferents accions a la ciutat que es clouran a la tarda amb dues manifestacions, convocades per la Plataforma 8M i la Marea Lila Lleida, respectivament. Altres actes previstos per a les pròximes setmanes amb motiu del 8-M són l'exposició 'Dones de ciència', a la Biblioteca Pública de Lleida, del 2 al 31 de març, organitzada per la Biblioteca i l'Institut Català de les Dones; la jornada 'Dona, treball i noves tecnologies', el dimecres 4, a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, del Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera'-UdL. El dijous 5, el CaixaForum Lleida acollirà la 'Jornada Dones i Emprenedoria'.També es durà a terme la xerrada 'Comunicació, educació i cultura: feminisme i masculinitats per canviar el món', al Cafè del Teatre, el dimarts 10, amb l'Associació LIKA; el lliurament del VI Premi de Fotografia Feminista Leonor Pedrico Dones i esports, del Grup de Dones Lleida, que es farà el divendres 13, a l'espai Orfeó; la 8a Cursa de la Dona-Nayox de Lleida 2020, el diumenge 15 al matí, el lliurament del 13è Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere i de la 13a Beca de recerca Cristina de Pizan, el 18 de març a la Paeria, o l'exposició del treball de recerca i debat 'El feminisme islàmic', al Centre Cívic de Balàfia, el divendres 27, de DonaBalàfia i la Vocalia de la Dona de l'AV del barri.Altrament, destaquen també dos murals artístics participatius: 'Matinal Lleida Street-Art', impulsat per la Regidoria de Joventut de la Paeria que es pintarà a la façana exterior del Casal de la Dona, el 7 de març, i 'Recorda que som iguals', a la façana del local social d'Instituts-Sant Ignasi, organitzat per la Vocalia de la Dona de la mateixa associació veïnal. A més, el departament de Joventut de l'Ajuntament ha preparat el 2n cicle de concerts de joves cantautores, dels Bucs en femení, amb diversos concerts als Bucs d'assaig El Mercat, a la Bordeta.

Anar al contingut