InfoK
El programa s'emet
De dilluns a dijous, a les 19.30
Avui, a les 20.00, al canal Super3

Programa especial de l'"InfoK" per celebrar el vintè aniversari

L'"InfoK" oferirà una edició especial per celebrar els primers vint anys d'emissió. El programa informatiu infantil del Super3 surt del plató i es trasllada al CosmoCaixa de Barcelona per compartir amb els infokaires aquest moment tan especial

"Infok", amb Laia Servera
"Infok", amb Laia Servera

El programa "InfoK" celebra oficialment el vintè aniversari amb una edició especial que té com a escenari els jardins del CosmoCaixa de Barcelona i que compta amb públic. El programa ha volgut fer un homenatge a tots els infokaires, representats per una seixantena de nens i nenes de tres grups escolars que hi assistiran.

El programa commemoratiu compta amb l'actuació, enregistrada en directe, del grup Xiula, que interpretarà dos dels seus últims èxits, i altres continguts especials, com les felicitacions d'un munt de personatges famosos que han volgut compartir aquest moment amb el programa.

Així mateix, s'explicarà com es fa un "InfoK", amb totes les interioritats i curiositats del programa, i es repassarà la seva història recordant alguns dels moments clau d'aquests vint anys. L'especial inclou un reportatge per posar a prova alguns dels presentadors que ha tingut al llarg de la seva història, que seran sorpresos amb algunes intervencions destacades, com les del tenista Rafa Nadal o l'humorista Carlos Latre.

L'"InfoK" mostra com han respost els infokaires al repte d'interpretar la coreografia "L'InfoK celebra 20 anys", que han creat expressament els alumnes de l'Escola Coco Comin. El programa visitarà una escola que habitualment utilitza els continguts de l'"InfoK" com a eina de treball i reflexió a l'aula, i es parlarà amb un grup d'infokaires per saber què és el que més els agrada del programa.

 

20 anys de l'"InfoK": la referència informativa infantil de les famílies i de les escoles

L'informatiu "InfoK", del canal Super3, dirigit i presentat per Núria Vilanova, va celebrar el 23 d'abril passat, diada de Sant Jordi, el vintè aniversari. Al llarg d'aquesta llarga trajectòria, el programa s'ha convertit en el referent informatiu de nens i nenes, ja sigui a casa o als centres escolars, on els reportatges de l'"InfoK" es fan servir, sovint, com a suport educatiu. En aquests 20 anys, l'espai del Super3 ha rebut tota mena de reconeixements i premis, l'últim dels quals, el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Televisió. I l'última temporada, l'"InfoK" ha batut rècords de participació i visualització en entorns digitals, i s'ha convertit en un dels programes amb més usuaris únics de tota la televisió catalana.

A llarg d'aquestes dues dècades de trajectòria, l'"InfoK" ha repassat tota l'actualitat informativa explicada als més petits. Notícies relacionades amb els conflictes internacionals, la ciència, la política, el medi ambient, la cultura o l'economia, entre d'altres. Qualsevol notícia que s'ha tractat als informatius d'adults ha estat susceptible de ser explicada a l'"InfoK". Això sí, afegint-hi sempre el context històric, científic, geogràfic o cultural necessari per convertir qualsevol d'aquests esdeveniments en fets molt més comprensibles i pedagògics, tant per al públic infantil com per a l'adult en general. El llenguatge utilitzat és clar, en cap cas simple, i les imatges que il·lustren les diferents notícies se seleccionen escrupolosament perquè siguin adequades per a totes les edats.

Presentat actualment per Núria Vilanova, per l'"InfoK" hi han passat altres professionals reconeguts de TV3, comNúria Solé, Mireia Segú, Jordi Gil, Manel Alías, Jordi Bentanachs, Anna Arboix, Lluís Marquina i Laia Servera.

A més de Núria Vilanova, l'equip actual del programa està format per onze professionals més. L'equip de realització l'integren Marta Tobajas, Josep Surroca i Lluís Xufré. La producció va a càrrec de Carles Rubio i l'equip de redacció està format per Jordi Aguilera, cap d'edició, i Núria Casals, Miquel Piris, Anna Arboix, Irene Blay i Oriol Company.