Pla mitjà de de la Sala Segimon Serrallonga de la UVic, plena aquest migdia, amb els impulsors de la iniciativa al fons. 13 de desembre del 2018. (H…
Pla mitjà de de la Sala Segimon Serrallonga de la UVic, plena aquest migdia, amb els impulsors de la iniciativa al fons. 13 de desembre del 2018. (Horitzontal)

Professors i alumnes de la UVic impulsen un dejuni col·lectiu per demanar l'alliberament dels presos independentistes

ACN Vic.-Estudiants, docents, personal investigador i professionals de l'administració i serveis de la UVic-UCC han organitzat pel proper dilluns 17 de desembre una jornada reivindicativa per exigir la llibertat dels presos polítics. La iniciativa, organitzada a títol individual, inclourà un dejuni col·lectiu que durarà 24 hores i que arrencarà al vespre. Està oberta a tothom, independentment de si forma part o no de la comunitat educativa. En paral·lel, han elaborat un manifest en el qual exigeixen que es deixin de vulnerar els drets dels polítics i insten a altres universitats a dur a terme iniciatives similars. Membres de la FUB de Manresa també s'hi han adherit.

La iniciativa arrencarà dilluns a les nou del vespre i es perllongarà durant 24 hores. A banda del dejuni s'han previst altres activitats, com ponències.Marta Otero, representant del personal docent, ha apuntat que, malgrat que l'organització és a títol individual i que la universitat no hi és darrere, és fonamental que des del centre es "fomenti la reflexió crítica" i es defensin "els valors democràtics". Otero ha explicat que davant la situació que es viu a Catalunya "no ens podíem quedar impassibles".El manifestEl grup ha elaborat un manifest en el que denuncien la situació que viuen els líders empresonats i a l'exili. Exigeix que "els seus recursos d'empara siguin resolts amb urgència i que se'ls asseguri un procés judicial garantista i independent per tal que puguin abandonar la vaga de fam que posa en risc la seva salut".El document s'ha fet arribar als presos. Compta amb 160 adhesions a hores d'ara. S'ha creat el web www.manifest.uvic-ucc.cat perquè tothom que ho desitgi s'hi adhereixi. A més el mateix portal permet inscriure's en el dejuni que arrencarà dilluns.Crida a altres universitatsLa presentació, que ha omplert la Sala Segimon Serrallonga de la UVic, ha comptat amb Eudald Sellarès, en representació del personal administratiu i de serveis de la universitat; Enric Casulleras, del personal investigador; i d'Igone Garmendia, dels alumnes. L'estudiant ha estat la que s'ha mostrat més contundent en apuntar al fet que és important que la comunitat universitària mostri també el seu parer i ha fet una crida a la resta d'universitats a sumar-s'hi. Segons els impulsors, entre els mateixos adherits ja hi ha integrants de la Fundació Universitària del Bages.La iniciativa compta amb el suport de diferents entitats -com l'ANC i Òmnium- i de col·lectius com ara membres del col·legi de metges i advocats.

Anar al contingut