Participants a la concentració convocada per CCOO amb cartells que reclamen una tornada a les escoles "segura" davant la pandèmia del coro…
Participants a la concentració convocada per CCOO amb cartells que reclamen una tornada a les escoles "segura" davant la pandèmia del coronavirus i "respecte per l'educació", a la Plaça del Rei de Barcelona. 9 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Professionals de l'educació convocats per CCOO es concentren per reclamar al Govern una tornada "segura" a les aules

ACN Barcelona.-Desenes de docents i altres professionals de l'educació s'han concentrat aquest dimecres a la Plaça del Rei de Barcelona per reclamar una tornada "segura" a les aules, convocats pel sindicat CCOO de Catalunya. En una atenció als mitjans, el secretari general de la Federació d'Educació, Manel Pulido, ha demanat al Govern que s'assegui a negociar amb els sindicats mesures extraordinàries per la pandèmia del coronavirus per fer més segur el curs escolar i no descarta cap acció de pressió. Reduir les ràtios i, per tant, disposar de més espais o garantir equips de protecció (EPI) són algunes de les principals reivindicacions. Els participants -que han mantingut les distàncies- també han portat cartells amb el lema "respecte per l'educació".

Professionals de l'educació s'han concentrat per pressionar el Govern perquè negociï i consensuï més mesures d'organització i de prevenció dels contagis del coronavirus per als centres docents, amb l'imminent arrancada del curs, marcat per aquest retorn a les aules massiu en pandèmia i després dels mesos de confinament de la primavera. Per al sindicat, consensuar com s'ha d'organitzar el curs és una "prioritat" per "garantir el dret a la salut, el dret a l'educació i els drets laborals". "Està clar que els centres s'havien d'obrir, però s'hauria d'haver fet en condicions. Ara mateix, si les condicions es garanteixen és gràcies al sobreesforç dels professionals", ha contraposat Pulido. El secretari general de la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya insta el Departament d'Educació a negociar "mesures extraordinàries" per fer front a la situació. "Ens trobem davant d'un curs igual a l'anterior, amb les mateixes ràtios; amb una mica més de professorat, però ja està. No hi ha unes mesures específiques davant de la covid-19", ha assegurat. Pulido ha advertit que quan detectin que en un centre no es compleixen les mesures de prevenció ho denunciaran a Inspecció de Treball, com ja van fer el juny, tot i que ha assenyalat que és una acció de valor més "formal" o "moral", ja que aquest organisme no pot sancionar l'administració. "Seran mesures de pressió i no en descartem cap perquè el Govern s'assegui a negociar", ha afirmat. En la concentració, hi han intervingut delegats de totes les etapes educatives, des de 0-3 anys fins a les universitats, i de tots els àmbits i professions, com l'educació no reglada, docents de pública i privada, del sector de la discapacitat o personal laboral i de la neteja.

Anar al contingut