El principi actiu del cànnabis podria pal·liar complicacions greus de la Covid
De la planta del cànnabis es poden extreure substàncies potencialment útils contra complicacions de la Covid (Pixabay)

Produeixen derivats del cànnabis amb aplicacions mèdiques amb llevat de cervesa

Això en facilitarà la producció a gran escala i la recerca per trobar-hi aplicacions farmacològiques

Xavier DuranActualitzat

Un equip internacional d'investigadors ha aconseguit produir diversos derivats del cànnabis a partir de llevat modificat genèticament. L'estudi es publica a la revista "Nature" i obre la porta a produir amb millors rendiments substàncies utilitzades en alguns medicaments.

L'equip, encapçalat per Jay Keasling, de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, ha modificat el llevat de la cervesa (Saccharomyces cerevisiae) i ha aconseguit que produeixi set cannabinoides, com s'anomena els compostos actius continguts en el cànnabis o marihuana.

 

Diversos cannabinoides han estat aprovats per al seu ús mèdic en alguns trastorns i per a d'altres se n'investiga l'eficàcia. Però les quantitats amb què els produeix la planta són baixes i la síntesi química és complexa degut a la seva estructura.

Els científics van introduir gens del cànnabis en el llevat. Això va permetre que el llevat produís molècules precursores d'aquests cannabinoides a partir d'un sucre simple, la galactosa.

També han demostrat que alguns cannabinoides sintètics, basats en modificacions dels naturals, es poden produir a partir d'àcids grassos.

Tot això, afirmen, pot conduir a la producció a gran escala d'aquestes substàncies i millorar la recerca per trobar-hi aplicacions farmacològiques.

 

 

ARXIVAT A:
CiènciaSalutDrogues
Anar al contingut