Processen per prevaricació i suborn l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué
L'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué

Processen l'exalcalde de Torredembarra i tres membres de la família Sumarroca

També processen tres membres de la família Sumarroca per un cas vinculat al 3%

RedaccióActualitzat

La justícia processa l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué, de l'antiga Convergència Democràtica, i també tres membres de la família Sumarroca. Aquests últims van pagar, suposadament, comissions d'un milió i mig d'euros a canvi d'obres a Masagué, que utilitzava les seves empreses de pa i pastissos per fer factures falses.

Aquesta no és la primera vegada que es processa l'exalcalde Daniel Masagué. Però sí que és el processament pel cas de corrupció més important a Torredembarra durant el seu mandat. En concret, el pàrquing de Filadors i les suposades comissions il·legals que l'alcalde hauria cobrat per adjudicar les obres a una empresa concreta, Teyco, propietat de la família Sumarroca.

 

 

La documentació trobada el 2015 en els escorcolls ha permès concloure al jutge que Jordi Sumarroca va autoritzar ingressos --de 60.00, 80.000 o més de 200.000 euros-- que acabarien, a través de societats intermediàries, com un forn de pa propietat de Massagué, en mans d'aquest últim.

A Masagué se'l processa per prevaricació i suborn. I a tres membres de la família Sumarroca, per haver-ne format part, per haver pagat, presumptament, més d'un milió i mig d'euros en comissions.

La transcendència d'aquest cas va més enllà de Torredembarra, perquè és a partir d'aquesta peça que les investigacions porten cap als negocis dels Sumarroca en altres punts de Catalunya. I, a partir d'aquí, cap al cas del 3%, per les connexions d'aquesta i altres empreses adjudicatàries amb les fundacions de Convergència Democràtica i les suposades comissions il·legals. Unes investigacions que ara es fan a l'Audiència Nacional, on també hi ha investigats els Sumarroca.

De moment, ara --i com a mínim al Vendrell--, la notícia és que han superat la fase d'investigats per convertir-se en processats, perquè el jutge veu prou indicis de delicte en la seva actuació.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut