La seu del Banc Sabadell a Alacant
La seu del Banc Sabadell, a Alacant

Principi d'acord per l'ERO del Banc Sabadell, que afectarà 1.380 persones

L'empresa garantirà el 65% del salari sense plusos a tots els treballadors afectats entre els 56 i els 62 anys

RedaccióActualitzat

Principi d'acord entre el Banc Sabadell i els sindicats per una retallada de plantilla que afectarà almenys 1.380 treballadors. Les sortides seran, en principi, voluntàries, i si el nombre de peticions és més alt del previst, es podria arribar fins a un màxim de 1.605 acomiadaments, segons fonts dels sindicats.

L'acord arriba l'últim dia de les negociacions i s'acabarà d'afinar durant el cap de setmana. Es podria aprovar definitivament dimarts.

Entre els 56 i els 62 anys, l'entitat garantirà el 65% del salari sense plusos, i també les cotitzacions de la Seguretat Social, a través d'un conveni especial.

Fins als 55 anys, s'assegura una indemnització de 40 dies per any treballat, amb un topall de trenta mensualitats.

Les sortides que, en principi, seran voluntàries afectaran fins a gairebé un miler de treballadors de les oficines, a 400 de la xarxa comercial i com a màxim a 255 persones dels serveis centrals. En total això representa un de cada deu treballadors que actualment té el banc.

L'entitat calcula que aquesta retallada de plantilla li suposarà un cost de 269 milions d'euros, però que també li comportarà un estalvi de 100 milions l'any.


Dos ERO en un any

Aquest nou ERO se suma al que ja va aplicar el banc al març amb la prejubilació de 1.800 treballadors.

El fracàs de la fusió amb el BBVA ha portat el Sabadell a anunciar dues retallades de plantilla. Al maig, l'entitat va exposar un pla estratègic per reduir costos amb tancament d'oficines i retallada de plantilla.

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut