Pla general del vaixell dins del pantà a la zona de la presa, envoltat dels residus i les restes vegetals que va arrossegar el temporal Gloria. Imat…
Pla general del vaixell dins del pantà a la zona de la presa, envoltat dels residus i les restes vegetals que va arrossegar el temporal Gloria. Imatge del 18 de febrer de 2020 (Horitzontal).

Primers treballs al Pantà de Sau per retirar els residus i les restes vegetals que va arrossegar el temporal Gloria

Actualitzat

ACN Vilanova de Sau.-Un vaixell que ha arribat directe des del port de Tarragona ha desembarcat aquest dimarts al Pantà de Sau (Vilanova de Sau, Osona). La maniobra forma part de l'operatiu que ha plantejat l'Agència Catalana de l'Aigua per retirar els residus i les restes vegetals que va arrossegar el temporal Gloria ara fa un mes. La feina del vaixell serà atrapar la brossa, els troncs i les branques de tot l'embassament a través d'un sistema de succió situat a la proa i que quedarà emmagatzemat en un contenidor. Només a la zona de la presa, on ha desembarcat el vaixell, hi ha unes 60 hectàrees de residus i troncs. Segons els tècnics, els treballs per retirar tot aquest material de tots els racons del pantà poden durar mesos.

Anar al contingut