Moment en què fan una prova PCR a un temporar de Lleida (ACN/Oriol Bosch)

Contagis de Covid entre els temporers: dos positius fan aïllar un grup a Alcarràs

Teresa Macià VilesActualitzat

Les mesures de protecció en la recollida de la fruita no han evitat els primers contagis entre els temporers. A Alcarràs, s'ha hagut de posar en quarantena un grup de treballadors després del positiu de dos d'ells.

L'Ajuntament ha obert un alberg que ja estava preparat, per si fos necessari confinar-hi fins a 72 temporers. S'han posat en quarantena nou persones i el consistori els ofereix el servei de menjar i allotjament.

L'alcalde atribueix els contagis a un relaxament de la població i demana que no s'abaixi la guàrdia.

"En aquests moments, que sembla que a Lleida hi ha un rebrot, això ens indica que aquí també podem tenir-lo. El que hem de fer és posar-nos les piles tot i prendre precaucions, perquè això no s'ha acabat."

Es dona la circumstància que els dos temporers contagiats de coronavirus, traslladats a Lleida, no estaven treballant. Des que va començar la campanya de la fruita, el sector i els pagesos estan aplicant tots els protocols de seguretat per evitar contagis i garantir la recollida de la fruita.

 

Ara mateix, a Alcarràs hi han arribat uns 2.000 temporers, però, segons l'Ajuntament, se n'esperen fins a 5.000. S'ha posat en marxa una campanya informativa recordant-los que s'han de prendre mesures de seguretat.

En un ban municipal, es demana als veïns que mantinguin la distància de seguretat i s'apliquin totes les mesures de prevenció, com l'ús de mascaretes.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut