Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Primers casos confirmats a Catalunya de l'hepatitis greu d'origen desconegut en menors

Un informe del Ministeri de Sanitat confirma els dos primers casos a Catalunya i apunta que n'hi ha tres més de probables

Actualitzat

S'han detectat els primers casos a Catalunya de l'hepatitis infantil d'origen desconegut, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

Hi ha dos casos confirmats d'infants menors contagiats i, a més, n'hi ha tres més considerats com a probables. Segons ha explicat el Departament de Salut, aquests casos els ha detectat Vigilància epidemiològica, segons la definició de cas establerta pel Regne Unit, es on va iniciar l'alerta per aquest tipus de casos.


Tretze casos a tot l'Estat, entre confirmats i sospitosos

El Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) ha informat que, fins aquest divendres, s'han detectat un total de 13 casos d'hepatitis greu a menors. Vuit d'aquests casos estan confirmats i cinc més són probables.

Els vuit casos confirmats, tres nens i cinc nenes d'edats entre els 18 mesos i els 7 anys, resideixen a Catalunya (2), Galícia (2), Madrid, Andalusia, Castella-la Manxa i l'Aragó.

L'alerta sobre aquesta hepatitis de causa desconeguda va saltar al Regne Unit a principis d'abril, amb l'aparició de 10 casos d'aquesta variant de la malaltia. Des d'aleshores, el CCAES monitoritza la situació a Espanya.

En l'informe d'aquest divendres, el CCAES informa que els malalts no estan relacionats entre ells, que un té antecedents de viatge al Regne Unit i que, en un dels casos, es va obtenir una prova positiva per adenovirus.

L'evolució de tots ells ha estat favorable, excepte en un cas en què s'ha requerit un trasplantament de fetge, com ja es va informar la setmana passada.

Una mare agafa la mà d'un infant
El Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha informat de vuit casos confirmats d'hepatitis greu d'origen desconegut a Espanya (Pexels/Lisa Fotios)

Quintero: "L'augment de casos no és alarmant"

Jesús Quintero Bernabeu, responsable de la unitat de patologia i transplantament hepàtic pediàtric de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, explica que el motiu de la preocupació "no és tant el volum de casos d'inflamació aguda del fetge detectats entre menors, sinó la potencial gravetat i el desconeixement de la causa que ho provoca".

"Encara no tenim quin és el virus que ho provoca. No sabem quin és el virus i no sabem com es transmet"

El quadre que presenten aquests infants amb diagnosticats amb hepatitis aguda inclou "diarrees i dolor abdominal" i, segons explica el doctor Quintero, "hi ha a més un augment de la bilirubina, es posen grocs".

Quintero vol enviar un missatge tranquil·litzador a la població i assegura que "tot i que hi ha un augment de casos d'hepatitis en nens no és un augment alarmant, de moment".

El responsable de la unitat de patologia i transplantament hepàtic pediàtric del Vall d'Hebron, Jesús Quintero Bernabeu
El responsable de la unitat de patologia i transplantament hepàtic pediàtric del Vall d'Hebron, Jesús Quintero Bernabeu
ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut