Quan Cabify va tornar a funcionar, va anunciar que compliria els 15 minuts només en el primer viatge que cada usuari contractés

Primeres sancions a Cabify per incomplir els 15 minuts de precontractació

La Generalitat ha obert quatre expedients per un import total de 2.400 euros a base d'inspeccions fetes a peu de carrer

Actualitzat

La Generalitat ha obert els primers expedients sancionadors a Cabify des que la plataforma de lloguer de vehicles amb conductor, els VTC, va tornar a operar a Barcelona, a principis de març.

Són quatre expedients, per un import total de 2.400 euros, per incompliment dels 15 minuts de precontractació que fixa el decret del Govern.

Aquests primers expedients, de 600 euros cadascun, són conseqüència directa de l'actuació a peu de carrer d'inspectors del Departament de Territori.

En les pròximes setmanes, la xifra podria augmentar quan es tramitin les denúncies de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

 

 

Cabify, que ja tenia 200 llicències, va ampliar el seu negoci amb 300 llicències VTC. La diferència és que ara Cabify subroga aquestes llicències a través d'una empresa, Prestige & Limousine, que és de la seva propietat al 100%, i, per tant, ja no és intermediària, sinó directament transportista.

Amb Prestige & Limousine, Cabify va desembarcar de nou a Barcelona, després que en va marxar el febrer perquè el decret del govern, entenien, feia inviable el servei.

Quan van tornar, van anunciar que complirien els 15 minuts només en el primer viatge que cada usuari contractés, no en els següents. 

Precisament, això va provocar que Territori li obrís un expedient informatiu, que continua tramitant de forma paral·lela a aquestes sancions, i que ara ha ampliat 10 dies més.

 

 

La conselleria que encapçala Damià Calvet considera que Cabify no ha aportat suficient informació sobre si respecta o no la normativa.

D'altra banda, el departament obrirà aquesta setmana el període de consulta pública prèvia a l'elaboració de la Llei del Transport de Viatgers.

Aquest text, que és el que ha de regular definitivament el sector del taxi i dels VTC, hauria d'estar acabat l'any vinent.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut