Una persona es corda el cinturó de seguretat del cotxe
La majoria de multes han estat per no dur cordat el cinturó (Europa Press/SCT)

Primeres multes de trànsit per a infractors enxampats amb la intel·ligència artificial

S'han posat una seixantena de sancions, la gran majoria per no portar el cinturó de seguretat cordat

Redacció/AgènciesActualitzat

Els sistemes d'intel·ligència artificial per detectar infraccions de trànsit han permès tramitar una seixantena de multes en un mes, segons ha avançat RAC1 i han confirmat des del Servei Català de Trànsit.

Es van posar en marxa a principis de setembre a la B-23 i a C-58.

De les prop de 200.000 fotografies captades, poc més de 6.000 eren susceptibles de comportar una sanció.

Un cop revisades, milers de fotos es van anul·lar automàticament perquè eren borroses o no es veien bé perquè era de nit i, de la resta, només 57 van comportar una multa.

Fonts de Trànsit destaquen que el sistema és garantista, que s'ha d'anar perfeccionant i, per tant, només acaben en sanció aquelles imatges en què no hi ha dubte de la infracció. Les fotografies les revisa sempre una persona. 

De les 57 multes posades entre el 5 i el 27 de setembre, 3 van ser per fer servir el mòbil mentre es condueix i les altres 54, per no portar el cinturó de seguretat cordat. 


Més de 400 denúncies al dia per conduir utilitzant o subjectant el mòbil

A Catalunya, cada any es posen més de 20.000 sancions per fer servir el mòbil o altres sistemes de comunicació mentre es condueix i les distraccions continuen sent la primera causa dels accidents amb víctimes.

Per això, aquesta setmana es posa en marxa una campanya preventiva de control de les distraccions i també de compliment dels semàfors.

En l'última campanya, a l'abril, els Mossos d'Esquadra i les policies locals van posar més de 420 denúncies al dia per l'ús del telèfon al voltant.

En total, es van tramitar 3.178 sancions, de les quals 2.957 van ser per manipular o aguantar el mòbil. 

Les distraccions causades per l'ús del telèfon són les més comunes i incrementen de forma considerable el risc d'accidents de gravetat.

La pèrdua de punts per aquest motiu ha pujat fins a sis punts.

 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
Anar al contingut