Flors i espelmes en homenatge a les víctimes
Flors i espelmes en homenatge a les víctimes
Barcelona

El mosaic de Miró a la Rambla torna a ser centre d'ofrenes pel 17A

Actualitzat

A la Rambla la gent ja tenia ganes d'expressar els seus sentiments de condol i solidaritat, aquest dijous. Molts no s'han volgut esperar fins demà, dia de l'aniversari de l'atemptat, i ja hi han anat deixant flors, espelmes i joguines.

En arribar al punt on la furgoneta va acabar el seu macabre recorregut tothom s'aturava uns minuts en silenci.

Aquest divendres, a les 10 del matí unes 150 persones víctimes i familiars aniran des de l'ajuntament fins al mosaic de Miró per fer l'ofrena floral oficial. Són persones d'una desena de països que estaran acompanyats en un segon pla per la comitiva institucional.

La nit d'aquest dimecres algunes persones ja hi van començar a dipositar les primeres ofrenes.

La vigília del primer aniversari dels atemptats del 17A, els municipis de Ripoll i Alcanar ja han fet actes per recordar aquells fets. Ripoll ha fet una jornada participativa centrada en la diversitat cultural, a la qual hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra.

En el cas d'Alcanar, al Montsià, s'ha fet un homenatge als cossos de seguretat i d'emergència.

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reclamat al Matí de Catalunya Ràdio que es deixi de fer servir el cos dels Mossos d'Esquadra com a arma política.

El conseller també confia que amb el govern socialista de Pedro Sánchez els Mossos puguin participar en tots els fòrums policials internacionals com l'Europol.

 El conseller d'Interior reclama que els mossos tinguin accés al Centre d'Intel.ligència contra el terrorisme i el crim organitzat, el CITCO, i a la informació de la Europol.

Els comerciants de la Rambla viuen amb angoixa aquest primer aniversari de l'atemptat. Diuen que viuen amb el record permanent, que els costa parlar-ne perquè va ser un cop molt dur i que necessiten passar pàgina.

Un total de 900 professionals de mitjans de comunicació, entre periodistes, tècnics i personal de producció, s'han acreditat per donar cobertura a l'acte de commemoració del primer aniversari dels atemptats del 17A. Són representants de 156 mitjans de comunicació, de 29 països diferents.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut