Inundacions al marge esquerre del Segre: el Sió i el Corb s'han desbordat

El Sió va inundar dijous parcialment Agramunt i altres poblacions, i el Corb va causar danys a Ciutadilla i l'Ondara es va desbordar a Barbens

RedaccióActualitzat

L'alerta per l'augment del cabal va arribat també aquest dijous als municipis pròxims als rius del marge esquerre del Segre. El Sió ja es va desbordar a Agramunt i altres poblacions de l'Urgell. També el Corb, a Ciutadilla. I l'Ondara baixa molt ple.

Divendres al matí, el Sió ja baixa a la meitat del pic màxim a què va arribar ahir al migdia al seu pas per Agramunt.

El Consell Comarcal de l'Urgell ha restablert aquest matí amb normalitat el servei de transport escolar amb l'excepció de a ruta entre Vilanova de Bellpuig i Bellpuig, que encara es veu afectada per desbordament del Corb. Aquest servei es fa per una ruta alternativa via Golmés

El Sió es va desbordar a Agramunt a primera hora de la tarda de dijous, i va negar la part del nucli urbà que està edificada en zona inundable. L'aigua va arribar als baixos de diversos habitatges i també de la residència de gent gran on el 2015 van morir quatre dones arran de la crescuda del riu a la nit, mentre dormien.

A la nit, el Sió continuava desbordat a Agramunt, però havia baixat el volum d'aigua:

 


Mentre el cabal del riu continuava pujant, Bombers i Protecció Civil van demanar a la població afectada que es confinés a les plantes superiors de casa seva:

 


Abans d'Agramunt, el Sió ja s'havia desbordat a Tarroja de Segarra i a les Oluges, població on suma el cabal de la riera de Vergós.


El Corb, també desbordat

El riu Corb també es va desbordar, des de primera hora del matí de dijous, a Ciutadilla, i va inundar camp, horts i camins que ha fet malbé.

 

 

 

A la vall del Corb, la població de Guimerà també ha estat molt pendent del riu, per on baixa cabalós i fort.


L'Ondara baixa amb molta intensitat a Tàrrega, i a Anglesola es van inundar camps a tocar del riu.

 

 

També va inundar camps a Barbens, i va obligar a tallar la carretera LV-3341 que va de Barbens a Tornabous.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📣 Les pluges no paren. Carretera a Tornabous tallada. Màxima precaució! #Barbens #Ondara #robinada

A post shared by Ajuntament de Barbens (@ajbarbens) on

 

La pluja també ha causat problemes a les Garrigues, on es va tornar a inundar el jaciment arqueològic iber dels Vilars d'Arbeca, que ja havia quedat afectat per les riuades de l'octubre.

 

 

La presència de l'aigua també ha deixat carreteres tallades, zones inundades i accessos restringits, i ha causat talls elèctrics.

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut