Embolic amb els gossos de La Palma i les suposades primeres imatges després del rescat

Nou misteri entorn els gossos, que se suma al del rescat: els autors es mantenen en l'anonimat i la Guàrdia Civil els busca

Actualitzat

Rescatar els gossos atrapats en una finca envoltada per la lava del volcà de La Palma va ser un acte heroic... però també il·legal.

Els autors del rescat dels sis gossos es mantenen en l'anonimat per evitar conseqüències per part de la Guàrdia Civil, que els busca activament després que aquest dijous deixessin tothom amb la boca oberta.

Una empresa de drons va venir des de Galícia expressament per protagonitzar un rescat de pel·lícula, però quan van sobrevolar la finca, tan sols hi van trobar un cartell que anunciava que els gossos "estaven bé".

Qui firmava el cartell era "l'equip A", però poc tenen a veure amb el coronel Hannibal i companyia. Algunes informacions apunten que serien tres integrants, i que almenys un d'ells seria un expert en vulcanologia.

Com es va realitzar el rescat és un absolut misteri. On són ja s'ha resolt, en mans de l'entorn de la protecció animal. Ho ha confirmat Sergio García Torres, de la Direcció General de Benestar Animal, a Onda Cero. Segons ha dit, els gossos estan "bé i en mans de la protecció animal".

Al misteri del rescat, però, s'hi suma ara el misteri de les primeres imatges dels gossos. Aquest dissabte mitjans animalistes van difondre un vídeo dels animals en la que seria la seva nova ubicació, unes imatges anònimes, difoses també per la revista de caça Jara y Sedal, que assegura que els integrants de l'equip A serien, en realitat, caçadors.

 

Però Leales.org, l'associació de defensa dels animals que va fer el crit d'alarma sobre la situació dels gossos i que va permetre engegar el pla de l'empresa gallega de drons per salvar-los, considera que el vídeo difós no és actual i ho argumenta en un fil de Twitter.

La plataforma canària no dubta que es tracti dels mateixos gossos atrapats, però apunta que serien imatges anteriors a l'episodi. Ho justifica, en part, perquè els animals no s'hi veuen tant prims: un animal, per recuperar-se, "necessita setmanes i no quatre dies."

Diferents versions sobre una història confusa des d'un inici. Tant és així que des de Leales.org reclamen una declaració institucional per aclarir tot el que se'n sap.

ARXIVAT A:
Volcà Cumbre Vieja
Anar al contingut