Almenys 200 clients denunciaran Triodos Bank després de perdre estalvis amb uns títols semblants a les preferents
Fins ara, hi ha hagut 11 sentències al conjunt de l'Estat i 7 han sigut a favor del banc (CCMA)

Primera sentència contra la banca ètica Triodos a Catalunya per les seves preferents

El Col·lectiu Ronda ha interposat 140 demandes en nom de clients afectats pels certificats de dipòsit d'accions 

Primera sentència a Catalunya contra Triodos Bank pel cas de les seves participacions semblants a les preferents.

El jutge obliga el banc ètic a retornar més de 18.000 euros a un client, perquè considera que Triodos va modificar les característiques del producte inicial i el va canviar completament.

Quan els clients van invertir, aquesta mena d'accions es podien comprar i vendre entre els mateixos clients del banc, però amb l'arribada de la pandèmia, n'hi va haver que van voler o necessitar recuperar els seus diners i llavors ja no van trobar altres clients que els compressin les participacions.

Va ser llavors quan Triodos va decidir tancar el mercat i, des del març del 2020, més de 7.000 clients tenen els estalvis congelats.

Triodos es va comprometre aquesta primavera a trobar-los una solució. D'entrada, va destinar 14 milions i mig d'euros a un programa de recompra per tornar els diners als clients que va considerar que més ho necessitaven, però tenint en compte que cada participació havia perdut un 30 per cent del seu valor i es pagarà a 59 euros.

I, per a la resta, l'any que ve traurà aquests títols a cotitzar al mercat públic, com si fos la borsa. I això també en podria fer caure més el valor perquè obre la porta a l'especulació.

El cas l'ha portat a judici el Col·lectiu Ronda, que ha interposat 140 demandes en nom de clients afectats. Fonts de l'entitat bancària han confirmat a TV3 que pensen recórrer la decisió judicial. Fins ara, hi ha hagut 11 sentències al conjunt de l'Estat i 7 han sigut a favor del banc.

Triodos ofereix aquest tipus de preferents, els certificats de dipòsit d'accions, des de fa 40 anys a tot Europa.

 

ARXIVAT A:
JudicialBanca
Anar al contingut