Antonio González-Pacheco, més conegut entre els torturats com "Billy El Niño"
Antonio González-Pacheco, més conegut com "Billy El Niño"

Primera querella a Espanya per tortures contra el policia franquista Billy el Niño

RedaccióActualitzat

Un exmilitant comunista, Luis Suárez-Carreño, s'ha convertit avui en la primera víctima del franquisme que ha presentat una querella criminal contra els policies que el van torturar.

La querella, presentada avui a Madrid, apunta, entre altres, contra l'inspector Antonio González-Pacheco, més conegut entre els torturats com "Billy el Niño", i el també inspectors Manuel Gómez Sandoval i Tomás Nieto Berrocal. Els acusa de la seva detenció l'any 1973 i de la seva potserior tortura durant els interrogatoris.

Suárez-Carreño atribueix la possibilitat de presentar ara aquesta primera querella al nou clima social que hi ha a Espanya.

Aquest represaliat recorda que fa només set anys el poder judicial va suspendre cautelarment el jutge Baltasar Garzón precisament per voler investigar els crims de la dictadura franquista. Suárez-Carreño té l'esperança que el jutge admeti a tràmit la seva querella:

" Tinc esperança perquè estic convençut que hi ha jutges, no sé quants, que tindran un respecte als drets humans i un respecte a la jurisdicció universal que és on ens emparem nosaltres per exigir justícia davant de crims contra la humanitat que no poden ser amnistiats ni poden prescriure."

Aquesta víctima del franquisme assegura que després d'aquesta primera querella criminal contra la policia de la dictadura n'hi haurà més.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut