Primera protesta antimonàrquica per la visita de Joan Carles I a Sanxenxo

El rei emèrit ha pujat a bord del Bribón, però la segona jornada de regates s'ha suspès fins que hi hagi prou vent

Actualitzat

Divendres van ser els monàrquics i dissabte han estat els republicans els que han reaccionat a la visita del rei emèrit a Sanxenxo, a Pontevedra. En els dos casos, han estat unes desenes de persones les que s'han mobilitzat, mentre el monarca continua sense fer declaracions.

Amb el lema "Galiza non ten rei", s'ha fet una concentració prop del passeig marítim per protestar per la presència de Joan Carles I després de gairebé dos anys a Abu Dhabi i per criticar la recepció que li han dedicat les autoritats locals.

Entre els participants hi havia dirigents del BNG, la principal força de l'oposició a Galícia. El portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Néstor Rego, ha dit que l'objectiu de la protesta era deixar clar que "el Borbó fugat no és benvingut a Galícia" perquè "representa la corrupció institucionalitzada" de la figura del cap d'estat.

A la protesta s'han vist banderes republicanes i independentistes i també samarretes de solidaritat amb el raper Valtònyc, condemnat per injúries a la Corona.

Un grup de protesta a la plaça de Portugal de Sanxenxo (CCMA)

El rei emèrit va arribar divendres al club nàutic de Sanxenxo, on l'esperaven l'alcalde de la població, els membres del club nàutic i un grup de persones que el van aclamar.


Sense vent

Joan Carles I no ha participat a la regata InterRías a bord del Bribón, com havia fet altres anys, però el primer dia va seguir la prova des de la llanxa de suport.

La regata, en el marc de la Copa d'Espanya de vela de 6 metres, s'ha hagut de suspendre aquest dissabte al matí per la falta de vent. Joan Carles I ha estat al Bribón amb la tripulació.

El rei emèrit anirà dilluns a Madrid per trobar-se amb el seu fill, el rei Felip VI.
ARXIVAT A:
MonarquiaBorbonsCasa Reial espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut