Protestes contra la sentència del procés, el 2019
Sentència Procés

Primera nit sense incidents en les protestes contra la sentència del procés

Malgrat això, aquest diumenge han detingut sis persones i hi ha hagut tres ferits, cap dels quals greu

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge s'ha viscut la setena jornada consecutiva de protestes contra la sentència del judici del procés, que ha estat la primera que ha acabat sense incidents destacats.

És la primera nit sense aldarulls, però sí que hi ha continuant havent protestes amb milers de persones que han sortit als carrers, a Barcelona i també en altres llocs de Catalunya. 

A Barcelona hi ha hagut diversos punts de concentració. A prop de la Delegació del Govern espanyol, s'ha fet una acció simbòlica llançant bosses d'escombraries, promoguda per l'organització Picnic per la República. L'avinguda Meridiana ha estat tallada diverses hores a partir de les 7 de la tarda. Finalment, davant de la Prefectura de la Policia Nacional  hi ha hagut una concentració que s'ha acabat cap a la mitjanit.

Manifestants asseguts a la Via Laietana davant la Prefectura de la Policia Nacional, aquest diumenge a la nit a Barcelona (ACN)


Sis detinguts i tres ferits

El to ha canviat notablement: la policia ha canviat els efectius antiavalots per mediadors i els manifestants han apartat les persones amb actitud violenta.

Malgrat això, els Mossos han comunicat que aquest diumenge s'han detingut sis persones, dues d'aquestes detencions les ha fet la Policia Nacional a Barcelona, i quatre els Mossos, una a Barcelona, una a Girona i dues a Lleida.

També és significativa la dada del Servei d'Emergències Mèdiques, el SEM, que aquest diumenge només hi ha hagut tres persones ferides, tot i que els Mossos afirmen que també un agent seu va resultar ferit.

Una d'aquestes persones l'han atropellat a la tarda a la C-60 a Argentona. Una manifestació havia tallat la circulació, un vehicle ha accelerat per esquivar-la i ha atropellat un home, que aquest dilluns ja té l'alta hospitalària.


Els altres dos ferits van ser a Gurb, a la C-25, i tots dos van ser traslladats a un centre hospitalari.


200 detinguts i gairebé 600 ferits

La setmana de protestes deixa un balanç de gairebé 200 detinguts, 28 dels quals estan en presó preventiva.

El col·lectiu d'advocats dels detinguts a Catalunya denuncia que hi ha ordres de la Fiscalia perquè es demani presó provisional.

Pel que fa als ferits, se n'han comptabilitzat 590, entre manifestants, policies i periodistes. Segons dades facilitades pel departament de Salut, 12 ferits continuen ingressats a centres hospitalaris, una noia i un policia nacional com a més greus:

 

El balanç de persones que han perdut permanentment la visió d'un ull és de 4. En tots els casos ha estat per impactes de projectils policials.


Sánchez no vol parlar amb Torra

I aquest diumenge també, i per tercera vegada en dos dies, el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no ha atès la trucada del president Quim Torra per parlar de la situació. 

La Moncloa diu que Sánchez no parlarà amb ell fins que no condemni explícitament la violència. El govern replica que el president ja ho ha fet moltes vegades.

Manifestants asseguts davant la Prefectura de la Policia Nacional, aquest diumenge a Barcelona (ACN)

ARXIVAT A:
Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut