Els participants en els botellons han optat per esperar que fos la policia qui els desallotgès
Els participants en els botellons han optat per esperar que fos la policia qui els desallotgès

Primera nit de toc de queda encara amb botellons i 4.300 desallotjats a Barcelona

Les policies locals i els Mossos han hagut d'anar desallotjant botellons a moltes platges al llarg de la nit

RedaccióActualitzat

El 80% de la població de Catalunya viu des d'ahir a la nit amb un toc de queda d'una de la matinada a sis del matí. Les policies locals i els Mossos han hagut d'anar desallotjant botellons a moltes platges al llarg d'aquesta primera nit de confinament nocturn. Els participants han anat marxant sense problemes i, de moment, sense multa. Només a Barcelona hi ha hagut 4.357 desallotjats

Al barri del Born de Barcelona, focus de botellons a les últimes setmanes, a la mitjanit encara hi havia ambient de festa. També hi havia un dispositiu nombrós de Mossos i Guàrdia Urbana per fer complir el toc de queda.

La platja de Barceloneta vora la una de la matinada la primera nit de toc de queda
La platja de Barceloneta vora la una de la matinada la primera nit de toc de queda (ACN/Blanca Blay)

A l'hora d'inici del toc de queda, a la una de la matinada, la majoria dels concentrats han seguit fent botellon. S'hi sentia molt d'anglès i francès. I hi havia a qui el toc de queda l'ha agafat per sorpresa. D'altres, a les platges, ho sabien, però han aguantat fins a l'últim moment, quan el dispositiu policial els ha demanat que desallotgessin la zona. Així s'ha viscut la nit:

En total, la Guàrdia Urbana ha detectat 4.357 persones a Barcelona que no han respectat el toc de queda. Totes, però, han fet cas de les indicacions i han marxat quan la policia els ho ha demanat.

Els Mossos han hagut de separar alguna baralla durant el dispositiu de toc de queda
Els Mossos han hagut de separar alguna baralla durant el dispositiu de toc de queda (EFE/Alejandro García)

S'ha desallotjat un centenar de persones. Cap a dos quarts de dues, la platja era pràcticament buida. Acte seguit ha estat el torn dels equips de neteja, que han iniciat la recollida de deixalles i han ruixat amb aigua la plaça del Mar i altres punts de vianants.

La Guàrdia Urbana ha vigilat que el desallotjament de la platja no molesti els veïns
La Guàrdia Urbana ha vigilat que el desallotjament de la platja no molesti els veïns (ACN/Blanca Blay)

De la platja als apartaments

Una situació similar s'ha viscut a Salou. Un dispositiu conjunt de Mossos d'Esquadra i policies locals ha informat la gent de la nova restricció horària i a poc a poc la platja i els carrers més cèntrics han quedat pràcticament deserts. Alguns turistes no s'havien assabentat de la nova mesura i, aquesta nit, els agents s'han limitat a informar.

Ara, preocupa que les festes es traslladin als apartaments de lloguer i als hotels de Salou. Des del consistori s'ha tornat a fer una crida a la responsabilitat.

El toc de queda, reclamat per part del món municipal per fer front a l'onada de contagis per la covid-19, ha entrat en vigor aquest divendres a la nit en 161 municipis, entre ells Barcelona, i estarà vigent almenys una setmana.

Les multes en cas d'incompliment poden anar dels 300 als 6.000 euros, basant-se en el decret llei que es va aprovar l'agost passat.

ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut