La presó on el cunyat del rei passarà els pròxims anys
La presó on el cunyat del rei passarà els pròxims anys

Primera nit a la presó d'Urdangarin i Torres per complir una pena de més de 5 anys

El cunyat del rei és a la presó de dones de Brieva, a Àvila, i el seu exsoci, que ha demanat l'indult, és a Brians 2

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin i Diego Torres han passat la seva primera nit a la presó complint les condemnes de més de cinc anys pel cas Nóos. El cunyat del rei Felip VI va ingressar aquest dilluns a la presó de dones de Brieva, a Àvila, però estarà sol en un mòdul especial per a homes. I el seu exsoci ha escollit la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat.

Urdangarin, que ha de complir una pena de 5 anys i 10 mesos de presó, està en un petit pavelló habilitat per a homes. El centre penitenciari de Brieva és tranquil i sobretot molt segur. Urdangarin, de fet, hi estarà tot sol, ja que no hi ha cap altre intern masculí. És per això que ja es va utilitzar per a l'ingrés de Luis Roldán, l'exdirector general de la Guàrdia Civil, que va ser-hi 10 anys.

Aquesta presó es va construir el 1989, és un centre petit, amb 180 cel·les, i fa poc que se n'ha renovat la calefacció. Segons asseguren fonts penitenciàries, Urdangarin no té cap privilegi. Diuen que qualsevol condemnat que estigui en llibertat en la data fixada per al seu ingrés a la presó i ho faci voluntàriament pot escollir centre penitenciari.

 

 

Torres demana l'indult

També ha estat la primera nit a la presó Brians 2 de l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres. Ha de complir una condemna de 5 anys i 8 mesos pel desviament de fons del cas Nóos. La Junta de Tractament de Brians 2 ara té un termini de dos mesos per proposar el seu règim penitenciari. Ha demanat l'indult, que no paralitza el compliment de la condemna.

Diego Torres va esgotar el termini de cinc dies per ingressar voluntàriament a la presó, una vegada el Suprem va confirmar la seva condemna pel cas Nóos, en una sentència que li va rebaixar en dos anys i deu mesos la pena inicial.

L'exsoci d'Urdangarin va decidir ingressar a Brians 2, la mateixa presó on van estar els també condemnats per delictes econòmics Fèlix Millet i Jordi Montull.

ARXIVAT A:
NóosUrdangarin
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut