El cor artificial implantat
El cor artificial implantat
Pamplona

Primera implantació amb èxit a tot l'Estat d'un cor artificial complet

El pacient és un home de 47 anys que espera un trasplantament i l'operació es va fer al setembre, a la Clínica Universitat de Navarra

RedaccióActualitzat

Un equip de metges de la Clínica Universitat de Navarra ha aconseguit, per primer cop a l'Estat, implantar amb èxit un cor artificial complet  El malalt, un home de 47 anys, tenia una cardiomiopatia que dificulta el funcionament dels dos ventricles i feia un any que estava en llista d'espera per rebre un trasplantament.

Davant l'agreujament del seu estat de salut, i amb una reacció negativa al tractament, els metges van decidir implantar-li un cor artificial. A l'operació, que va ser al setembre, li van extreure el cor sencer i li van col·locar el mecanisme que fa les mateixes funcions.
El doctor Jesús Berjón, un dels responsables de la intervenció, explica l'operació:

"Tenia una cardiomiopatia dilatada, és a dir, el cor s'anava engrandint progressivament i això feia que no funcionés de manera correcta (...) Un cor artificial total substitueix completament el cor. Retirem els dos ventricles i els substituïm per dos dispositius artificials que fan la funció de ventricle dret i de ventricle esquerre."

El malalt ja està a punt d'anar cap a casa, on haurà de marxar acompanyat de la motxilla on hi ha la màquina que controla el funcionament del cor artificial. Així podrà tenir una millor qualitat de vida mentre no arriba un donant.

Anar al contingut