Primera foto del rei emèrit belga amb Delphine, la filla que ha trigat 52 anys a reconèixer
Albert II i la reina Paola, amb Delphine (EFE)

Primera foto del rei emèrit belga amb Delphine, la filla que ha trigat 52 anys a reconèixer

Albert II es reconcilia públicament amb la seva filla després de reconèixer la paternitat i els títols i drets que li corresponen com a membre de la família reial belga

Diumenge hi va haver una trobada familiar inèdita a Bèlgica. Va ser al Castell de Belvédère, on viu qui va ser rei dels belgues, Albert II, amb la reina Paola. El matrimoni va rebre Delphine Boël, des de principis de mes, la princesa Delphine. Va obtenir aquest títol perquè es va reconèixer oficialment que Delphine era filla del rei Albert II, fruit d'una relació extramatrimonial.

Boël va saber que la seva mare, la baronessa Sybille de Selys Longchamps, havia tingut una relació de 18 anys amb Albert II abans que assumís la corona. L'any 1999 van començar a aparèixer rumors al voltant de la possibilitat que Albert II tingués una filla no reconeguda. I va ser l'any 2005 quan la mateixa Delphine Boël que revelava en una entrevista qui era el seu pare.

Albert II no ho va reconèixer i el 2013, quan va abdicar i va perdre la immunitat, va començar un llarg procés judicial en què el monarca es va arribar a negar a sotmetre's a proves d'ADN per aclarir si era el pare de Boël o no.

La justícia el va amenaçar amb una multa de 6.000 euros diaris i, atrapat per les opcions que se li plantejaven, finalment va reconèixer la seva paternitat.

Delphine obtenia no només el reconeixement del seu pare biològic, sinó també el reconeixement dels seus títols i drets com a membre de la família reial belga. Rep el títol de princesa i també tindrà dret a repartir-se l'herència entre els altres tres fills del rei Albert II, que va ser condemnat a pagar 3,4 milions a Boël per cobrir les despeses judicials. Delphine, però, no té dret a cap dot.


"Arriba el moment del perdó"

La fotografia feta diumenge s'ha difós aquest dimarts al costat d'un comunicat de reconciliació que versa, textualment:

"Aquest diumenge, 25 d'octubre, s'ha obert un nou capítol ple d'emoció, d'alleujament, comprensió i, també, esperança.
La nostra reunió va ser al Château du Belvédère, una reunió durant la qual cadascun de nosaltres va poder expressar, amb calma i empatia, els nostres sentiments i les nostres experiències.

Després de l'agitació, les ferides i el patiment, arriba el moment del perdó, la curació i la reconciliació. És el camí, pacient i de vegades difícil, que hem decidit emprendre decididament junts.

Aquests primers passos obren el camí que ara ens correspon seguir pacíficament."


Tot i que hi ha alguna fotografia d'Albert II amb Delphine quan era petita, la imatge de diumenge és la primera que hi ha de Delphine com a princesa amb el seu pare biològic. La imatge ha tingut impacte a Bèlgica, on la majoria dels mitjans se n'han et ressò, però també és cert que molts ja s'ho veien a venir.

Des que fa uns dies, ja s'entreveien algunes pistes que s'anava teixint aquesta aposta per la reconciliació. Va ser deu dies abans de la trobada de diumenge, quan Delphine es va fotografiar amb el seu germanastre, Felip, l'actual rei dels belgues.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gezamenlijke boodschap van de Koning en Prinses Delphine: Op vrijdag 9 oktober hebben wij elkaar voor de eerste maal ontmoet in het Kasteel van Laken. Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreid en bijzonder gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen. Filip & Delphine ————— Message commun du Roi et de la Princesse Delphine : Ce vendredi 9 octobre, nous nous sommes rencontrés pour la première fois au Château de Laeken. Notre rencontre fut chaleureuse. Nous avons eu l'occasion d'apprendre à nous connaître lors d'un long et riche échange qui nous a permis de parler de nos vies respectives et de nos centres d'intérêt communs. Ce lien va désormais se développer dans un cadre familial. Philippe & Delphine ————— Joint communication of the King and Princess Delphine: On Friday 9 October, we met each other for the first time at the Castle of Laken. It was a warm encounter. This long and rich discussion gave us the opportunity to learn to know each other. We talked about our respective lives and areas of shared interest. This bond will further develop within the family setting. Philippe & Delphine 📷 Koninklijk Paleis / Palais Royal

A post shared by Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) on

ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut