Madrid

Primera condemna del Suprem a Catalunya Banc per la venda de preferents

El tribunal condemna l'entitat bancària a retornar 122.647 euros a dos clients per incompliment del deure d'informació sobre productes financers complexos

Actualitzat

La sala civil del Tribunal Suprem, en la primera sentència que ha dictat sobre les participacions preferents de Catalunya Banc, condemna l'entitat a retornar 122.647 euros a dos clients per incompliment del deure d'informació sobre els productes financers complexos que imposava la directiva comunitària Mifid i fins i tot la legislació anterior a aquesta normativa.

El tribunal anul·la la sentència sobre el cas dictada per l'Audiència de Saragossa, que va donar la raó al banc, i confirma la del jutjat de primera instància número 1 de la capital aragonesa, que va estimar íntegrament la demanda dels dos clients. D'aquesta manera, es condemna Catalunya Banc a retronar als demandants els diners corresponents a participacions preferents, deute subordinat i dipòsits estructurats, una quantitat de la qual es descomptaran les quantitats que hagin cobrat els clients per aquests productes.

La sentència ratifica allò que el Suprem ja havia dit en altres ocasions sobre preferents, però va més enllà i defineix els fons estructurats i el deute subordinat com productes financers que han de ser ben explicats al client.

En relació amb les preferents, el Suprem destaca que és un producte d'inversió complex i de risc elevat, que pot generar rendibilitat, però també pèrdues en el capital invertit. El tribunal considera que la informació subministrada per l'aleshores Caixa Catalunya als demandants no es pot qualificar com a suficient i no s'ajusta als paràmetres exigits per la normativa aleshores vigent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut