El Barça, aixecant la seva primera Women's Champions League
El Barça, aixecant la seva primera Women's Champions League

Primera Champions del Barça femení: així ha viscut la final l'entorn de les jugadores

Als pobles de l'Aitana Bonmartí, la Bruna Vilamalla i la Laia Codina familiars, veïns i amics es van aplegar per seguir junts la final

RedaccióActualitzat

Les jugadores del primer equip de futbol del Barça han fet història aquest diumenge en proclamar-se campiones de la Champions League després de golejar el Chelsea, a la final de Göteborg, per 0 a 4.

Les blaugranes han convertit el Barça en l'únic equip a Europa que ha guanyat el màxim trofeu continental en dones i homes.

Una fita que milers d'aficionats han pogut seguir en directe per televisió, gràcies a la retransmissió feta de TV3 i Esport3, que ha tingut una mitjana de 778.000 espectadors i una d'audiència acumulada d'1.670.000 espectadors (el 28,4% de quota de pantalla).

La majoria ho ha fet des de casa, en solitari o en família, però d'altres s'han organitzat per viure, també en equip, el triomf de les campiones. És el cas dels familiars, amistats i veïns i veïnes de jugadores com l'Aitana Bonmartí, la Bruna Vilamalla o la Laia Codina, que es van aplegar que seguir junts aquesta final i fer-los arribar el seu suport.

L'Aitana Bonmatí, la millor jugadora de la final, és filla de Sant Pere de Ribes i va començar a jugar a futbol a l'equip del poble. Família i amics es van reunir a la sala del GER, l'entitat social on anava de petita, per fer-li costat. I a primera fila, la seva mare, Rosa Bonmatí, que ha reivindicat la professionalitat de la feina de les jugadores: "Com millor pagades estiguin, més competitivitat hi haurà. I endavant les dones, totes."

"Felicito totes les dones del Barça per aquest èxit i per la seva constància, que és el principal valor que jo he intentat ensenyar a la meva filla."

Així és com han viscut la nit a Sant Pere de Ribes:

 

La família de la Laia Codina també ha explicat des de Campllong, al Gironès, què representa, per a la seva filla i germana, aquest triomf. Molts sacrificis, patiments i superació, des dels quatre anys, quan va començar a jugar, com reconeix la seva mare, Núria Panedas.

"Un sacrifici, un esforç que ha tingut sempre increïble. A darrere hi ha estudis, viatges, desplaçaments..."

La família va veure com ahir es complia la il·lusió més gran de la Laia.

 

I des del poble de Borgonyà, a Osona, els pares de Bruna Vilamalla mostren una foto que explica la passió de la seva filla per aquest esport: jugant a futbol, vestida de primera comunió. Els seus companys d'equip a Sant Vicenç de Torelló quan era petita (i l'única nena de l'equip) reconeixen que "tenia un talent que els altres no teníem i que deixava tothom bocabadat".

I "una gran entrega i esperit de sacrifici", afegeix el seu professor d'educació física, com es pot veure en aquest vídeo.

 

ARXIVAT A:
Final Champions Göteborg
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut