Primera acció del Tsunami al País Basc amb una marxa lenta a la frontera

La mobilització ha causat cues de més de 10 quilòmetres a l'autopista AP-8

RedaccióActualitzat

Després del bloqueig de la frontera de la Jonquera, l'acció s'ha traslladat aquest dimarts a la frontera basca, convocats per Tsunami Democràtic. Cap a les sis de la tarda, una quarentena de vehicles han passat a marxa lenta pel peatge d'Oiartzun en direcció a França, s'hi han afegit més cotxes i ha començat el col·lapse a l'autopista AP-8, amb retencions.

L'Operació Cargol, com n'han dit, tenia el final a deu quilòmetres de distància, a Hendaya, ja a l'altre costat de la frontera, però l'Ertzaintza els ha desviat just abans, per una sortida abans d'arribar a la frontera.

La caravana, amb centenars de cotxes amb els llums d'emergència circulant lentament, ha passat dels 10 quilòmetres. A les deu de la nit, el temps per fer aquest trajecte era més del doble que en un dia normal.

 


A les onze de la nit Tsunami Democàtric donava per finalitzada aquesta acció.


Primera acció al País Basc

Ha estat una acció convocada per Tsunami Democràtic, que ha comptat amb el suport del País Basc, per primera vegada des que va començar la campanya de protestes com a reacció a la sentència del procés.

La plataforma ha fet la crida per demostrar que "Catalunya i Euskal Herria viuen en un conflicte polític no resolt amb l'Estat espanyol".  

 

 

 

 

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, s'ha fet ressò d'aquesta acció de Tsunami:

 

 

La portaveu de la Diputació foral de Guipúscoa, Eider Mendoza, també n'ha parlat a preguntes dels periodistes en una roda de premsa. Ha dit que la institució foral acull "totes les manifestacions amb respecte" i que "el dret i la reivindicació és legítima"

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticJudici procés
Anar al contingut