Primer revés judicial a Trump sobre TikTok: un jutge impedeix que prohibeixi l'app

El president dels Estats Units volia que la xarxa social xinesa no es pogués baixar ni actualitzar des d'aquesta mitjanit passada

Revés judicial, ara per ara, a la voluntat del president dels Estats Units, Donald Trump, de prohibir les descàrregues i les actualitzacions de l'aplicació de la xarxa social xinesa TikTok.

Trump volia que la prohibició entrés en vigor aquesta mitjanit passada, però un jutge federal del districte de Colúmbia ha accedit a la petició dels advocats de l'empresa xinesa ByteDance, propietària de TikTok, que demanaven que no fos efectiva mentre no es resolgui el litigi sobre TikTok que està en marxa als Estats Units.

 

(Reuters)


Una primera interlocutòria, breu, es va emetre diumenge al vespre, quan faltava poc perquè l'ordre de Trump fos efectiva. Aquest dilluns s'espera que el jutge argumenti la decisió.

Els usuaris nord-americans, per tant, poden continuar trobant TikTok a les botigues d'aplicacions d'Apple i de Google.

 

(Reuters)


El Departament de Comerç dels Estats Units ja ha emès una declaració en què assegura que "complirà" la instrucció del jutge, que arriba quan estan en marxa les negociacions sobre un acord preliminar per a l'entrada de les empreses nord-americanes Walmart Inc. i Oracle Corp. a la part de TikTok que opera als Estats Units.

Es dona la circumstància que Trump havia dit, d'entrada, que donava la "benedicció" a aquest acord.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Xarxes socials
Anar al contingut