Carrers deserts a la ciutat de Codogno, a la Llombardia, pel confinament per coronavirus (EFE/Andrea Fasani)
Carrers deserts a la ciutat de Codogno, a la Llombardia, pel confinament per coronavirus (EFE/Andrea Fasani)

Dos morts per coronavirus a Itàlia, un dels països més afectats d'Europa

Un home de 78 anys de la regió del Vèneto i una dona de 75 anys de la Llombardia han mort amb poques hores de diferència pel coronavirus

RedaccióActualitzat

Itàlia suma dos morts pel coronavirus i es converteix en el país més afectat d'Europa per la malaltia Covid-19. Les dues víctimes són un home i una dona que s'havien infectat i han mort amb poques hores de diferència.

La matinada de dissabte s'ha sabut la mort d'un home de 78 anys de la regió del Vèneto. I al matí s'ha confirmat la mort d'una dona de 75 anys de la Llombardia. Eren dos dels 51 casos confirmats al país. Entre els infectats hi ha almenys 5 metges.

Per controlar la situació, les autoritats italianes han pres mesures dràstiques. Deu poblacions de la Llombardia i una del Vèneto tenen restricció de moviments. En total, 50.000 habitants que no poden sortir de casa. No hi haurà escoles i s'han suspès totes les activitats públiques en aquesta zona.

Avís del Ministeri de Sanitat italià per la situació del coronavirus
Avís del Ministeri de Sanitat italià per la situació del coronavirus (EFE/Giampietro Bisaglia)

El primer cas de coronavirus a Itàlia va ser el d'un home de 38 anys que està hospitalitzat des de dimecres a la unitat de cures intensives. El pacient havia estat en contacte amb una persona que havia viatjat a la Xina. Aquest pacient hauria contagiat totes les altres persones que estan infectades a Itàlia. Cap no havia viatjat mai a la Xina.

250 italians estan en quarantena per sotmetre's a les proves.


Tercera mort a Europa

Els d'Itàlia són el segon i el tercer casos de mort per coronavirus a Europa. El primer va ser a França, un turista xinès de 80 anys. De fet, França va ser el país amb més afectats durant dies, però ara Itàlia li ha passat al davant.

L'aparició de més casos fora de la Xina és el que més preocupa ara l'Organització Mundial de la Salut, que ha recordat la necessitat d'invertir més esforços, sobretot econòmics, abans no sigui massa tard i s'arribi a la pandèmia.


Preocupació a Corea del Sud i a l'Iran

A banda d'Itàlia, Corea del Sud s'ha convertit en les últimes hores en el nou focus de preocupació per l'extensió del coronavirus. El nombre d'afectats s'hi ha multiplicat per dotze en pocs dies i ja en tenen comptabilitzats 346 casos.

El principal punt d'infecció ha estat aquesta església d'una secta cristiana. 400 feligresos tenen símptomes del virus.

La situació també és preocupant a l'Iran. Hi ha 18 infectats i cinc morts, i no s'ha trobat que cap d'aquestes persones ha tingut contacte amb l'origen xinès de la malaltia. A més, acaben de celebrar eleccions, fet que ha augmentat el contacte entre molta gent.

A l'Iraq, per evitar que els arribi el coronavirus de l'Iran, han prohibit l'entrada de totes les persones que vinguin del país veí. Només s'accepta el retorn d'iraquians, que han de passar controls sanitaris.

L'aparició de casos en països amb sistemes sanitaris febles dispararia la gravetat d'aquesta crisi.

A la Xina, les últimes dades oficials fetes públiques aquesta matinada eleven els morts a 2.300.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Itàlia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut