El turista xinès ha mort per pneumònia provocada pel coronavirus en aquest hospital de Manila
El turista xinès ha mort per pneumònia provocada pel coronavirus en aquest hospital de Manila
Manila

Primer mort per coronavirus fora de la Xina: un turista de Wuhan a les Filipines

Les Filipines prohibeixen l'entrada de ciutadans estrangers procedents de la Xina continental, Hong Kong i Macau

RedaccióActualitzat

Primer cas de mort per coronavirus fora de la Xina. Un home de nacionalitat xinesa ha mort a Manila, la capital de les Filipines, a conseqüència de la pneumònia ocasionada pel virus.

Els responsables del Departament de Salut filipí han informat aquest diumenge que la víctima és un turista xinès, de 44 anys, procedent de la ciutat de Wuhan, origen i epicentre de la pandèmia.

La mort l'ha confirmat la representant de l'OMS a les Filipines, Rabindra Abeyasinghe:

"Es tracta de la primera mort fora de la Xina. Malgrat això, hem de remarcar que no es tracta d'un cas que hagi estat contaminat localment. Aquest pacient provenia de l'epicentre de l'epidèmia."

Tot i que aquest home ha mort a les Filipines, les autoritats sanitàries d'aquest país remarquen que ell i la seva dona es van contagiar del coronavirus a la seva ciutat d'origen, Wuhan. La parella havia viatjat a les Filipines des de la Xina, fent escala a Hong Kong. Abans d'arribar a Manila, havien visitat les ciutats de Cebu i Dumaguete.

La dona, de 38 anys, la van ingressar a l'hospital a mitjans de gener. Va ser el primer cas confirmat de coronavirus a les Filipines. El 25 de gener van ingressar el seu marit, que ara ha mort per pneumònia a causa del virus.

A les Filipines hi ha ingressats quatre pacients més sospitosos de tenir el coronavirus.

 

(Reuters)


Les Filipines prohibeixen l'entrada de persones procedents de la Xina

Hores abans que es confirmés la primera mort per coronavirus al país, el president filipí, Rodrigo Duterte, havia prohibit l'entrada de ciutadans estrangers procedents de la Xina continental, Hong Kong i Macau. La prohibició és temporal i afecta ciutadans de qualsevol nacionalitat, excepte filipins o estrangers amb permís de residència a les Filipines, que hauran de sotmetre's a una quarantena obligatòria de 14 dies en arribar al país.

Com ha passat en altres països propers a la Xina, les existències de màscares i gel desinfectant per a les mans s'han esgotat a les farmàcies de les principals ciutats filipines.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus XinaSalut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut