Primer dia sense quarantenes de grups bombolla a les escoles
Només s'hauran d'aïllar els alumnes que siguin positius (ACN/Eli Don)

Primer dia sense quarantenes de grups bombolla a les escoles

Es deixaran també d'identificar els contactes estrets i tampoc caldrà notificar si el motiu de no anar a classe és la covid

Actualitzat

Adeu a les quarantenes de grups bombolla a les escoles. A partir d'avui només caldrà que s'aïllin els positius. A banda d'això, hi ha dues novetats més: es deixaran d'identificar els contactes estrets i tampoc caldrà notificar si el motiu de no anar a classe és la covid.

Tampoc es faran els tests d'antígens als professors. A partir d'ara, les quarantenes escolars, doncs, només es mantenen als centres d'educació especial.

La Generalitat va informar aquest dilluns els centres educatius i sanitaris de l'actualització del protocol. Fins ara s'havien de confinar els grups on apareixien 5 o més positius a l'aula en 7 dies, excepte si tenien la pauta de vacunació completa o si havien superat la malaltia els últims tres mesos.

Una aula sense alumnes
Només es mantindran les quarantenes als centres d'educació especial (Europa Press/Iván Terrón) (Europa Press/Iván Terrón)

Salut compta que el pas següent sigui, ben aviat, la retirada progressiva de la mascareta, començant pels grups escolars més petits. L'anunci arriba quan deixem enrere la sisena onada.

Segons les dades publicades al Traçacovid aquest dilluns, només hi havia un grup confinat a Catalunya, i les persones en quarantena en l'entorn escolar superaven les 8.000, 7.120 d'elles, alumnes.

En els últims 10 dies, s'han confirmat 13.189 positius en l'entorn escolar.

La Generalitat argumenta que ha quedat demostrat que infants i joves "no són, en termes generals, un grup de risc", i per això es pot relaxar el protocol. De tota manera, Salut Pública continuarà vigilant l'efecte de la covid a les escoles i avisa que, si en algun moment cal prendre alguna mesura, parlarà amb el centre afectat, com passa en altres àmbits.

El que sí que es mantenen són els grups bombolla, la ventilació de les aules i les altres mesures higièniques, a banda de l'ús de la mascareta, tot i que aquest últim punt podria canviar ben aviat.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut