Primer dia sense contagis locals a la Xina per coronavirus

Les autoritats xineses reforcen els controls als aeroports per evitar l'entrada de casos importats

Juli Rodés AlmerActualitzat

Per primer cop des que va esclatar la crisi del coronavirus, la Xina no ha registrat cap nou contagi d'origen local. La Comissió Nacional de Salut ha informat que aquest dimecres no hi ha hagut cap nou contagi entre ciutadans xinesos.

Segons ha informat el China Daily, si aquesta absència de nous casos es mantingués durant 14 dies, podria començar a aixecar-se el confinament de Wuhan, ordenat fa gairebé dos mesos, el 23 de gener.

Es dona la circumstància, però, que la Xina sí que ha registrat casos nous, una trentena, en altres parts del país, però són tots importats: persones arribades de l'estranger.

 

Tasques de desinfecció en un hotel de Taiyuan, a la província de Shanxi (Reuters)

 

L'últim balanç de dades de la Comissió Nacional de Salut xinesa parla de 3.245 víctimes mortals.

D'altra banda, del total de més de 80.000 casos detectats a la Xina, actualment estan contagiades només 7.263 persones.


Por dels contagis importats

Les autoritats xineses han establert controls estrictes als aeroports per evitar que arribin nous portadors del virus just quan comencen a tenir controlada l'epidèmia. El país que va ser el focus de contagis arreu del món té ara por que li arribin persones contagiades.

 

Control de passatgers arribats a Pequín (Reuters)


De fet, ara els països asiàtics temen que hi pugui haver una segona onada de contagis arran del retorn de ciutadans causada pels tancaments de fronteres com el que han fet la Unió Europea i nombrosos estats. Aquest dijous, Austràlia i Nova Zelanda són els últims països a anunciar-los.

El primer ministre australià, Scott Morrison, ha anunciat que tancaran fronteres divendres, i la seva homòloga neozelandesa, Jacinda Ardern, que ho faran aquest mateix dijous.

El nou coronavirus, causant de la Covid-19, va ser detectat a finals de l'any passat a la ciutat de Wuhan, a la província de Hubei. Fora de la Xina, però, no se'n va tenir constància fins al cap d'unes setmanes.

Ara per ara, Itàlia podria superar la Xina en nombre de morts pel coronavirus. En té 2.978. La Xina, 3.345. La diferència és inferior a les 475 defuncions registrades dimecres.


Gairebé 220.000 casos

Ara per ara, al món, en total, s'han comptabilitzat més de 219.000 casos de contagis pel nou coronavirus, que ha causat la mort d'unes 8.900 persones.

Fins ara, d'altra banda, s'han curat més de 85.000 persones.

A la Xina, on va ser detectat, se n'han comptabilitzat més de 80.000 casos, que són gairebé el 40 per cent del total.

El segon país del món amb més casos és Itàlia, amb més de 35.000. Ja ha anunciat que allargarà el confinament més enllà del divendres 3 d'abril.

 

Un treballador i un client porten mascareta en un banc de Teheran, a l'Iran (Reuters)


El tercer país del món és l'Iran, amb més de 17.000.

Els segueixen Espanya, amb més de 14.000, i Alemanya, amb més de 12.000.

Tres països queden per sota dels 10.000 casos: els Estats Units, França i Corea del Sud.

A la resta, el nombre de casos queda molt per sota d'aquesta xifra.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut