Primer dia sense cap mort a Espanya per Covid-19 des del 3 de març, segons Sanitat

Primer dia sense cap mort per Covid-19 notificat pel Ministeri de Sanitat des del 3 de març

Simón ha explicat que no han rebut cap notificació de mort "amb data de defunció d'ahir" i ha qualificat la dada de "molt favorable"

RedaccióActualitzat

No hi ha hagut cap mort a Espanya per coronavirus les últimes 24 hores, segons les dades facilitades aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat. Des del primer mort comunicat el 3 de març, no havia passat cap dia.

Segons les xifres oficials del ministeri, els morts per la Covid-19 a l'Estat des de l'inici de la pandèmia són 27.127, els mateixos que aquest diumenge. Sanitat comptabilitza 35 morts en una setmana, però diu que cap s'ha produït l'últim dia.

D'altra banda, les últimes 24 hores hi ha hagut 71 nous contagis, segon dia consecutiu sense superar el llindar dels 100. Madrid ha comunicat 18 nous casos mentre que Catalunya n'ha comunicat 16. L'última setmana hi hauria hagut 2.760 positius nous i la xifra total de contagis a Espanya puja fins als 239.638.

Segons la mateixa font, a Catalunya s'haurien registrat 11 defuncions per coronavirus l'última setmana, i el total s'eleva a 5.587.

 

Simón ha considerat "esperançadora" l'evolució de les dades

 

El director d'Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, segueix amb l'optimisme dels darrers dies. Simón celebra la rapidesa amb què es passa dels primers símptomes al diagnòstic: actualment, només passen 48 hores.

També ha destacat que aquest diumenge no va morir ningú per aquesta malaltia i ha qualificat aquesta dada d'"esperançadora". Ha assegurat que l'evolució és bona i permet anar obrint les restriccions:

"Són les dades amb data de defunció d'ahir. Podria arribar alguna defunció amb retard, però és poc probable. Donem les dades per la data de defunció."

Ha explicat que hi pot haver desajustos amb les dades d'algunes comunitats autònomes que inclouen casos "probables".

 

Simón crida a la prudència

Fernando Simón ha demanar ser "prudent" per evitar petits brots com els que s'han detectat en algunes zones i que, per ara, no han obligat a fer retrocedir de fase cap territori perquè han estat localitzats:

"Són zones petites que permeten un control, però ens demostren que encara estem en risc i que no podem abaixar la guàrdia. Qualsevol d'aquests brots que no s'identifiqués podria provocar transmissions i un increment massiu de casos que ens posaria en una situació molt perillosa, sense identificar-ne l'origen. Hem d'evitar les festes més grans del que toca."

Sobre quan arribi la fase 3 de Madrid i Barcelona, ha afirmat que és possible que hi entrin just quan s'acabi el decret d'estat d'alarma i que aleshores les competències de Sanitat les tornin a gestionar les comunitats autònomes. "És cert que no hauran estat en fase 3, però sí que hi estaran entrant i la gestió correspondrà a les comunitats, que entenc que assumiran les seves responsabilitats com han fet", ha conclòs.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut