Capellades

Primer detingut a Catalunya per extorquir constructors amb l'excusa d'oferir-los protecció per a les obres

Un constructor de Capellades, a l'Anoia, ha denunciat el xantatge que li feia un extorsionador que l'amenaçava que si no "contractaven" els seus serveis de vigilància, "algú" els podria robar el material. El cas ha destapat una realitat coneguda, però que difícilment surt a la llum pública perquè els constructors rarament ho denuncien. El constructor ha explicat que un individu es va dirigir a l'encarregat de l'obre oferint-li un suposat servei de vigilància per 500 euros mensuals amb l'amenaça que així no tindria cap robatori. Els Mossos van detenir en 24 hores un jove de 21 anys, veí de Castellbisbal, que ha quedat en llibertat acusat d'extorsió.

Actualitzat

Hi ha grups organitzats que els amenacen de tenir robatoris si no contracten, entre cometes, els seus serveis de vigilància. És difícil trobar un constructor que ho expliqui públicament però en tenim una excepció a Capellades, a l'Anoia.

El constructor va denunciar el xantatge als Mossos d'Esquadra que, 24 hores després, van detenir un jove de 21 anys, veí de Castellbisbal. El noi ha quedat en llibertat acusat d'extorsió, un delicte pel qual podria tenir una pena de sis mesos a cinc anys de presó.

Els Mossos d'Esquadra insisteixen que per perseguir aquests delictes és imprescindible que els extorsionats ho denunciïn.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut