El dispositiu de Salut per fer les proves voluntàries als clients del centre

Primer cribratge massiu en un centre comercial: més de 3.000 PCR a Mataró Parc

Hi han participat un centenar de professionals de la sanitat, que han ofert proves gratuïtes als majors de 16 anys

Redacció/AgènciesActualitzat

Primer cribratge massiu en un centre comercial a Catalunya. Ha estat aquest dissabte a Mataró Parc, on s'han fet més de 3.000 proves PCR.

Es tracta de la primera vegada que Salut fa un cribratge d'aquest tipus. Ha estat una prova pilot a la qual s'han pogut acollir voluntàriament els clients del centre comercial, de forma totalment gratuïta.

Segons ha explicat en un tuit la consellera de Salut, Alba Vergés, el cribratge "tenia com a objectiu arribar a les persones que freqüenten el centre comercial durant els caps de setmana" i per això "s'ha evitat les crides a la resta de la població".

 

Els resultats, en 48 hores

En aquesta prova hi ha participat un centenar de professionals de la sanitat que, entre les 10.30 i les 20.00 hores, i protegits amb equips de protecció individual (EPI), han fet els tests de forma gratuïta a persones a partir dels 16 anys.

S'han instal·lat dues carpes amb cinc punts de presa de mostres, on hi havia dues infermeres, i hi ha hagut una vintena de punts de programació per registrar les dades de tots els que es feien les proves perquè, posteriorment, puguin conèixer el resultat .

Els resultats se sabran en 48 hores accedint cada persona a l'espai digital personalitzat "La Meva Salut", de la Generalitat. Si el resultat és positiu, llavors es fa una trucada telefònica.

La Generalitat ressalta que "ha estat molt important la implicació dels dos laboratoris que analitzaran les mostres, el laboratori de l'Hospital Germans Trias i el del Banc de Sang i Teixits, per gestionar un volum de PCR tan alt".

El gerent de Mataró Parc, Alfonso Millán, ha agraït a la Generalitat les mesures que ha pres i els dispositius instal·lats, alhora que ha subratllat que, des de l'inici de la pandèmia, el centre "ha estat molt compromès amb les mesures de seguretat ", intensificant els protocols de neteja i desinfecció.

 

Cues als centres comercials

Tot i les restriccions que han entrat en vigor aquest cap de setmana a Catalunya que prohibeixen obrir bars i restaurants, aquest dissabte s'han vist els centres comercials plens de gent. A Diagonal Mar, per exemple, s'han fet llargues cues de més d'una hora per entrar a algunes botigues, com ha avançat betevé.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut