Sharni Edwards i Robyn Peoples somriuen després de casar-se a Carrickfergus, Irlanda del Nord

Primer casament homosexual a Irlanda del Nord: "Som iguals"

Robyn Peoples i Sharni Edwards fan història en convertir-se en la primera parella lesbiana en casar-se després de l'entrada en vigor el 13 de gener de la reforma legal

Actualitzat

"Som iguals." És el missatge que Robyn Peoples, de 26 anys, i Sharni Edwards, de 27, han enviat al món sencer. Són la primera parella homosexual que es casa a Irlanda del Nord.

Quan no fa ni un mes de l'entrada en vigor de la reforma legal que regula el matrimoni homosexual, Peoples, treballadora sanitària a Belfast, i Edwards, cambrera de Brighton, han fet història. Fins ara, a Irlanda del Nord no hi havia encara una llei que ho regulés, perquè el govern unionista va decidir vetar-la fa cinc anys.

 

Sharni Edwards i Robyn People es fan un petó després de casar-se a Carrickfergus, a Irlanda del Nord

 

Conseqüència de la crisi política

Després de la impossibilitat de formar govern a Irlanda del Nord, al juliol, el Parlament de Londres va aprovar uns canvis que s'establirien a partir del 21 d'octubre de 2019 amb la finalitat d'ampliar els drets socials si no hi havia un pacte polític.

Així és com s'han despenalitzat l'avortament i legalitzat el matrimoni homosexual. Tot i això, no ha estat fins al 13 de gener d'aquest any que ha entrat en vigor la possibilitat de casar-se a parelles del mateix sexe.

 

"No ens vam proposar fer història. Ens vam enamorar"

Edwards, en declaracions a Love Equality, ha assegurat que, malgrat haver protagonitzat un triomf històric dels moviments LGTBI a Irlanda del Nord, el seu objectiu no era fer història:

"Ens sentim humils perquè el nostre casament sigui un moment emblemàtic per a la igualtat de drets a Irlanda del Nord."

Sharni Edwards i Robyn Peoples, agafades de la mà després de casar-se a Carrickfergus, a Irlanda del Nord

 

Les dues dones pensaven fer-se parella de fet –legal a tot el Regne Unit des del 2005–, però, finalment, van decidir casar-se després que es fes efectiva l'entrada en vigor de la reforma.

"El nostre amor és personal, però la llei que deia que no ens podíem casar era política. Estem encantades que, amb les nostres noces, puguem afirmar que aquests dies han acabat."

El secretari d'Estat d'Irlanda del Nord, Julian Smith, membres del parlament i organitzadors de la campanya celebraran la legalització del matrimoni homosexual en un acte a Londres.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Família
Anar al contingut