Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Prevenir la violència masclista amb tallers a escoles i instituts

La prova pilot a 180 centres s'emmarca en la campanya "NO + violència masclista. Desemmascarem-la!"

Mariona Piqué Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Es posa en marxa un programa sobre prevenció de violència masclista. En 180 centres educatius, es formaran alumnes i famílies en tallers de 4 hores i s'instruirà els professors durant 30 hores per donar-los eines i recursos per poder identificar i abordar la violència masclista.

La prova pilot s'emmarca en la campanya "NO + violència masclista. Desemmascarem-la!" i s'organitza en 4 mòduls formatius:

  • Aproximar la coeducació i l'equitat de gènere.
  • Construir models alternatius de masculinitat i feminitat.
  • Les relacions afectives i sexuals saludables.
  • La tolerància zero davant la violència masclista i les relacions abusives.

 

D'acord amb el programa de la Generalitat, s'han creat uns vídeos d'animació per acompanyar els materials formatius, en què la protagonista, la Júlia, reflexiona sobre les situacions de violència masclista viscudes durant la seva infantesa i adolescència.

L'escola Pau Vila, d'El Papiol, al Baix Llobregat, ha començat a fer aquest taller de prevenció de violència masclista. Els alumnes aprenen a mirar els anuncis publicitaris amb uns altres ulls, parlen sobre les relacions abusives i els ensenyen a construir models alternatius de masculinitat i feminitat.

 

 

S'encarrega del taller la mestra de llengua castellana Mer Maló, que ho pot explicar en primera persona perquè durant set anys va patir maltractaments per part de la seva parella:

"Sempre pensava que era d'un nivell socioeconòmic baix, un tipus de dona, però no. Em vaig equivocar i em vaig donar un cop ben fort, i vaig pensar, però si aquí és tothom, és qualsevol dona. Jo crec que és una manera d'erradicar la violència masclista des de l'escola"

 

El programa a més, forma part del protocol de prevenció, detecció i intervenció davant la violència masclista entre l'alumnat del Departament d'Educació.

Els materials han estat elaborats amb la col·laboració d'entitats expertes en la matèria. En el cas dels adreçats a l'educació primària, hi ha participat CoeducaAcció, i en el cas dels de Secundària, ho ha fet la Fundació Aroa.

ARXIVAT A:
Masclisme Violència masclista

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut