Preu rècord per una obra benèfica de Banksy dedicada als sanitaris
Els diners recollits amb l'obra "Game Changer", de Bansky, aniran a organitzacions sanitàries i benèfiques
Londres

Preu rècord per una obra benèfica de Banksy dedicada als sanitaris

"Game Changer", que mostra un nen jugant amb una sanitària superheroïna, s'ha venut per més de 19 milions d'euros

RedaccióActualitzat

L'obra de Banksy "Game Changer" ("Punt d'inflexió") s'ha subhastat a un preu rècord per a l'artista urbà britànic: 16.758.000 lliures, més de 19,4 milions d'euros.

La peça, d'un metre per un metre, mostra un nen jugant amb una nina vestida d'infermera, amb el logo de la Creu Roja, mascareta i capa, com si fos una superheroïna. A la paperera que té al costat hi ha un Batman i un Spiderman.

Banksy va regalar el quadre a un hospital de Southampton, a Anglaterra, el 6 de maig del 2020, durant la primera onada de la Covid-19, per destacar el paper d'"herois" del personal sanitari. En una nota, va dir: "Gràcies per tot el que esteu fent. Espero que això il·lumuni una mica el lloc, encara que sigui en blanc i negre".

 

El gest del misteriós artista revertirà en organitzacions benèfiques de la sanitat pública, que és on aniran a parar els diners recaptats amb la subhasta. No se sap qui ha adquirit la peça, subhastada per la casa Christie's, de Londres.

Fins ara, el preu més alt per una obra de Banksy l'havia aconseguit "Devolved Parliament" ("Parlament transferit"), que representava la Cambra dels Comuns del Parlament britànic desbordada per ximpanzés. Es va vendre l'octubre del 2019 per 9,8 milions de lliures, més d'11 milions d'euros.

Des de l'hospital universitari de Southampton han considerat que la subhasta "serà un regal impagable per ajudar-nos a centar-nos en la promoció i el benestar del nostres treballadors mentre curen i es recuperen de l'any passat". El centre mostrarà una reproducció de la pintura.

 

 

Christie's ha destacat el "significat" que té que "Game Changer" s'hagi venut per un xifra tan elevada el mateix dia que el Regne Unit ha fet una "jornada de reflexió per marcar l'aniversari del primer confinament i després d'haver-se perdut tantes vides al món".

 

 

ARXIVAT A:
ArtRegne Unit
Anar al contingut