Pròxim Orient

Pressionat per la comunitat internacional, Israel permet l'entrada de combustible a Gaza

Després de quatre dies a les fosques, Israel ha tornat a permetre l'entrada de combustible a la franja de Gaza. Així doncs, el milió i mig de persones que viuen a la regió tornaran a tenir llum, perquè es podrà tornar a engegar la central elèctrica que els abasteix. Pressionat per les Nacions Unides, la Unió Europea i altres entitats internacionals com la Creu Roja, el govern israelià també ha autoritzat l'entrada de medicaments en territori palestí. Una mesura que ajudarà a pal·liar la situació de crisi humanitària que amenaça la franja des de divendres.

Actualitzat

Després de passar una altra nit a les fosques i sense poder escalfar-se, el milió i mig de persones que viuen a Gaza tornaran a tenir llum. I és que el govern israelià ha permès l'entrada de combustible a la regió. Així doncs, la companyia palestina d'electricitat i els hospitals de Gaza ja han pogut tornar a fer funcionar les seves turbines i generadors. El govern israelià també ha permès proveir Gaza de combustible per a l'ús domèstic, pels medicaments, pels aliments i per a les bosses de niló que havia demanat l'agència de l'ONU d'ajuda als refugiats palestins.

Amb tot, i malgrat que la companyia palestina d'electricitat i hospitals de Gaza ja han tornat a rebre combustible, Israel ha negat l'entrada de gasolina pels automòbils. A més, ha ordenat tancar els cinc passos fronteres amb Gaza per l'onada d'atacs fets amb coets Al kasam que van portar a terme milicians palestins al sud d'Israel.

Amb tot, portaveus de Hamas i Gaza i fonts pròximes al president palestí, Mahmud Abbas, adjudicaven l'aixecament de la prohibició israeliana a la seva gestió davant de la comunitat internacional.

Pressionat per les Nacions Unides, la Unió Europea i altres entitats internacionals com la Creu Roja, el govern israelià també ha autoritzat l'entrada de medicaments en territori palestí. Una mesura que ajudarà a pal·liar la situació de crisi humanitària que amenaça la franja des de divendres.

L'aixecament de les restriccions arriben el dia que el Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà per debatre sobre aquest nou bloqueig d'Israel a Gaza.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut