Pressió internacional a Maduro perquè l'ajuda humanitària entri a Veneçuela
Assistents al concert Venezuela Aid Live (Reuters)

Pressió internacional a Maduro perquè l'ajuda humanitària entri a Veneçuela

Més de 100.000 persones assisteixen al concert Venezuela Aid Live

RedaccióActualitzat

Veneçuela ha tancat parcialment aquesta matinada la frontera amb Colòmbia després que l'autoproclamat president Juan Guaidó va desafiar la prohibició de sortir a l'estranger.

Guaidó ha aparegut per sorpresa a Cúcuta, a Colòmbia, al macroconcert Venezula Aid Live a favor de l'oposició. Guaidó ha travessat la frontera tot i tenir prohibida la sortida del país, i ha assegurat que ha tingut suport de militars veneçolans.

 

L'autoproclamat president ha estat acompanyat al llarg de la jornada pels presidents de Colòmbia i Xile, que participen directament en l'operació per introduir l'ajuda a Veneçuela.

 

En tot cas, la lluita pel poder a Veneçuela arriba aquest dissabte a un dels seus dies crucials, ja que l'oposició intentarà fer entrar al país l'ajuda humanitària que Maduro rebutja.

 

El material, aliments i medicaments, està emmagatzemat a la ciutat colombiana de Cúcuta, on en les últimes hores s'ha celebrat el concert amb la participació d'artistes internacionals.

El tancament de la frontera colombiana arriba després del bloqueig de les del Brasil i les Antilles Neerlandeses (Aruba, Bonaire i Curaçao). El govern veneçolà ha justificat aquesta decisió per protegir el país de les amenaces internacionals.

A la frontera amb el Brasil, segons ha denunciat l'oposició, l'exercit veneçolà ha mort dues persones i n'ha ferit una desena. Les víctimes pertanyien a una comunitat indígena local i participaven en l'operació que també intentava introduir material humanitari des de territori brasiler. El govern veneçolà nega haver obert foc.

Venezuela Aid Live

En aquest concert hi han participat més de trenta artistes, com Alejandro Sanz, Paulina Rubio, Juanes, Miguel Bosé, Carlos Baute, Maluma o Luis Fonsi, que han donat suport al poble veneçolà. El macroconcert ha estat organitzat pel multimilionari Richard Branson.

 

Es calcula que hi han assistit més de 100.000 persones.

 

A l'altre cantó, a Veneçuela, també s'han fet concerts, impulsats pel govern de Maduro, amb el lema "Hands off Venezuela" (Mans fora de Veneçuela).

Maduro nega que hi hagi cap crisi al país i rebutja l'ajuda.

ARXIVAT A:
Veneçuela
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut