Concentració de rebuig a l'assassinat de la dona, dilluns passat al Prat de Llobregat (ACN / Àlex Recolons)
Concentració de rebuig a l'assassinat de la dona, dilluns passat al Prat de Llobregat (ACN / Àlex Recolons)
El Prat de Llobregat

Presó sense fiança per a l'acusat de matar la seva parella al Prat de Llobregat

El detingut no podrà comunicar-se amb els seus tres fills menors d'edat, que han quedat sota tutela de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El titular del jutjat d'instrucció 5 del Prat de Llobregat ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home acusat de matar la seva parella.

L'home es va entregar els Mossos dilluns, poc després de trobar la seva parella morta, i va confessar el crim.

El detingut no podrà comunicar-se amb els seus tres fills menors d'edat, que ara estan sota custòdia de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat (DGAIA).

La causa està oberta per assassinat o homicidi dolós, una qualificació pendent segons avanci el cas.

 

Investigació oberta pel Departament de Salut

La víctima rebia atenció jurídica i psicològica des de l'estiu per part del Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). També havia estat atesa pels serveis d'Acció Social i pels Mossos d'Esquadra.

El mes d'octubre passat, la víctima va demanar assessorament jurídic per al seu divorci i va explicar a l'advocada Marisa Fernández que havia patit una agressió el mes de juny, a més de violència psicològica.

La matinada del 25 de juny, la dona va alertar el personal sanitari que la va atendre a l'Hospital de Bellvitge que les lesions les havia causat el seu marit, però el jutjat de violència sobre la dona del municipi, a qui corresponia el cas, no va rebre l'avís de l'hospital.

 

 

 

 

L'informe de Bellvitge recull que la dona havia sofert "una empenta i caiguda endarrere amb traumatisme contra la taula" al costat i el braç després de discutir amb la seva parella.

El Departament de Salut ha obert aquesta setmana un expedient informatiu per aclarir perquè un informe mèdic de l'Hospital de Bellvitge, que recollia lesions de la dona possiblement causades per una pallissa de l'home l'estiu passat, no va arribar al jutjat.

L'advocada de la víctima estudia presentar una reclamació administrativa si no fructifica la investigació oberta per la conselleria:

"Tant de bo no quedi en paraules, la investigació arribi al final i no torni a passar mai més."

 

 

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen a l'abast.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut