Presó provisional per a un dels detinguts pel crim del pantà de Boadella

Llibertat provisional pels altres dos detinguts, els fills del presumpte autor material de l'assassinat

Actualitzat

Un dels tres homes detinguts per la mort del ciutadà rus al pantà de Boadella, a l'Alt Empordà ha ingressat en presó provisional sense fiança. Els altres dos detinguts, els seus fills, han quedat en llibertat provisional.

La mesura ha estat ordenada pel jutjat de guàrdia de Granollers un cop fets els interrogatoris als acusats. Als fills se'ls ha retirat el passaport i tenen l'obligació de comparèixer periòdicament davant el jutge.

Els presumptes implicats en l'assassinat del ciutadà rus van ser detinguts divendres a Llinars del Vallès. La causa encara està oberta i es podria imputar un delicte delictes d'homicidi o assassinat al pare i d'encobriment als fills, tot i que la llei no preveu aquesta pena en cas que els acusats siguin familiars de primer grau.

L'autòpsia va confirmar que l'home va morir per una pallissa. Els Mossos apunten com a hipòtesi principal que l'assassinat s'hauria produït la nit del 23 de novembre arran d'una discussió entre el pare i la víctima.

Segons els Mossos, els fills no haurien participat en el crim però sí que haurien acompanyat el pare amb una furgoneta fins al pantà de Boadella. Un cop allà, haurien intentat desfer-se del cadàver lligant-lo amb pedres per evitar que surés. El van trobar l'endemà uns pescadors.

La identificació de la víctima va tardar uns dies perquè no duia documentació a sobre. Era a Catalunya de vacances i s'allotjava a casa d'uns compatriotes de Llinars del Vallès.

De moment, el jutjat de Figueres segueix investigant les causes de l'assassinat.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut