Tots els detinguts van declarar divendres davant la jutge després de fer-ho en dependències de la Guàrdia Civil.
Tots els detinguts van declarar divendres davant la jutge després de fer-ho en dependències de la Guàrdia Civil
Madrid

Presó provisional per a sis directius del banc ICBC detinguts per presumpte blanqueig massiu de capitals

Decreten presó incondicional per al director de la sucursal a Madrid, la directora adjunta i el màxim responsable del banc a Espanya quan es va obrir l'any 2011

RedaccióActualitzat

La jutge ha decretat presó per als sis directius del banc ICBC detinguts per presumpte blanqueig massiu de capitals provinents de màfies xineses.

La titular del jutjat de Parla que porta el cas ha decretat presó incondicional per al director de la sucursal a Madrid, la directora adjunta i el màxim responsable del banc a Espanya quan es va obrir l'any 2011. Tres dels acusats podran evitar la presó amb una fiança de 100.000 euros.

Tots els detinguts van declarar divendres davant la jutge després de fer-ho en dependències de la Guàrdia Civil. El procés va ser molt lent perquè va necessitar la intermediació d'un traductor. Mentrestant, el banc continua operatiu a Espanya, ja que de moment no hi ha cap intervenció judicial sobre l'entitat.

La Guàrdia Civil va escorcollar la seu del Banc Industrial i Comercial de la Xina a Madrid en una operació sobre una suposada trama de blanqueig de capitals. Segons algunes fonts, a través d'aquesta entitat, s'haurien enviat 300 milions d'euros a la Xina eludint impostos.

Anar al contingut