Presó provisional per a l'exlíder de Vox a Lleida acusat de delicte sexual
Presó provisional per a l'exlíder de Vox a Lleida acusat de delicte sexual

Presó provisional per a l'exlíder de Vox a Lleida acusat de delicte sexual

Actualitzat

El jutjat d'instrucció 3 de Lleida ha decretat presó provisional sense fiança i prohibició de comunicació per al líder del partit d'extrema dreta Vox detingut dimecres passat per presumpte delicte sexual contra dues persones discapacitades.

Després de declarar, la magistrada ha decidit enviar-lo a la presó. La causa està oberta pels delictes d'abús sexual i pornografia sobre persones amb incapacitat.

 


El dia de la detenció, Vox va assegurar que José Antonio Ortiz Cambray no ocupava cap càrrec de responsabilitat dins del partit i el va suspendre com a militant.

 

 

Va assistir a la declaració de les víctimes

José Antonio Ortiz va assistir aquest dijous a l'Oficina d'Atenció a la Víctima, que depèn del Departament de Justícia, a l'entrevista entre una de les víctimes i un professional especialitzat, sense que hi hagués contacte visual. Serà una de les proves del cas. 

L'exresponsable de Vox a Lleida ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. La seva detenció es va fer dimarts a la tarda al seu lloc de treball. La policia investiga dues denúncies de la Fundació ALOSA a l'exlíder de Vox a Lleida per presumptes delictes sexuals a dos joves discapacitats tutelats per aquesta entitat.

S'investiga si hi hauria més víctimes i si Ortiz els hauria pagat a canvi de pràctiques sexuals. Segons fonts judicials, es va guanyar la seva confiança perquè havien estat veïns. 

ARXIVAT A:
Agressió sexualVoxExtrema dreta
Anar al contingut