Els detinguts han declarat aquest dimecres davant la jutge

Presó provisional per a 5 dels 6 detinguts a Nou Barris per agressió sexual a dues dones

Els fets van passar el 23 d'abril a Santa Coloma de Gramenet; el sisè detingut ha quedat en llibertat amb mesures cautelars

Actualitzat

La jutge del jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de Gramenet ha decretat aquest dimecres presó provisional, comunicada i sense fiança per a cinc dels sis detinguts en relació a una violació en grup a dues dones el 23 d'abril passat, el dia de Sant Jordi. Se'ls investiga pel delicte d'agressió sexual.

El sisè detingut ha estat posat en llibertat amb mesures cautelars perquè continua investigat per omissió del deure d'impedir delicte.

La jutge ha pres aquesta decisió després de prendre declaració als detinguts i de practicar 18 rodes de reconeixement: sis per a cadascuna de les víctimes i sis més per a la testimoni que figura a la causa.

El jutjat també ha donat sis ordres de protecció a les víctimes, que prohibeixen als investigats comunicar-se amb elles per qualsevol via i estableix mesures d'allunyament.


Detinguts a Nou Barris

L'agressió sexual a les dues dones hauria passat a Santa Coloma de Gramenet, tot i que les detencions es van fer aquest dilluns al matí al barri de Trinitat Nova, al districte de Nou Barris de Barcelona. Els detinguts, tots majors d'edat, van ser traslladats fins a la comissaria de Les Corts a l'espera de passar a disposició judicial.

Del cas se n'ha fet càrrec la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos i no n'han transcendit detalls perquè es troba sota secret d'actuacions.

Un delicte d'agressió sexual pot comportar penes de presó de 6 a 12 anys.

L'any passat es van denunciar, a Catalunya, 814 agressions sexuals, una mitjana de més de dues cada dia.

 

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraAgressió sexual
Anar al contingut