Els Mossos d'Esquadra a Esplugues de Llobregat (CCMA)

Presó permanent revisable per a l'home que va assassinar la dona i la filla a Esplugues

Els fets van passar la nit de Reis del 2020 i el jurat va declarar l'home culpable per unanimitat

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable l'home que va assassinar la dona i la filla de 3 anys la Nit de Reis del 2020 a Esplugues de Llobregat.

La sentència li aplica la pena de presó permanent revisable pel crim de la menor, a més de 25 anys de presó per l'assassinat de la dona i dos anys més de presó per un delicte de maltractament habitual.

Durant el judici, el jurat va declarar l'home culpable per unanimitat, per dos delictes d'homicidi amb intencionalitat, traïdoria i acarnissament, a més d'un delicte de maltractament envers la parella. També van rebutjar que la seva reacció estigués condicionada per un trastorn mental.

Segons van explicar els testimonis les víctimes i l'acusat van continuar convivint, tot i que la parella s'havia separat, en espera que ell trobés un altre pis on anar, però, amb el pas dels mesos, la dona li va posar una data límit perquè se n'anés, i el doble crim va ser una setmana abans d'aquest límit.

Segons la sentència, l'acusat va atacar la mare i la filla mentre dormien i les víctimes no van tenir cap oportunitat de defensar-se. L'home va trucar als serveis d'emergències per explicar que les havia matat.

També va quedar acreditat l'agreujant de parentesc i de gènere en el cas de la dona, en considerar que l'acusat no va acceptar la decisió de la víctima de separar-se i va tenir una "actitud de control i possessió" envers la víctima.

Durant el judici celebrat a l'Audiència de Barcelona, l'home va al·legar un suposat trastorn mental transitori, cosa que un informe mèdic va descartar: l'home no pateix un trastorn de personalitat i està descartat que en el moment dels fets tingués una crisi epilèptica.

La Fiscalia, l'acusació particular i la defensa coincidien a demanar presó permanent revisable pel crim de la menor, mentre que pel crim de la dona l'acusació particular i la fiscalia li demanaven 25 anys, i la defensa en demanava 20.

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclista
Anar al contingut