Bernardo Montoya, condemnat a presó permanent revisable per l'assassinat de Laura Luelmo
Bernardo Montoya, condemnat a presó permanent revisable per l'assassinat de Laura Luelmo

Presó permanent revisable per a Bernardo Montoya per l'assassinat de Laura Luelmo

La professora de 26 anys va desaparèixer el 2018, pocs dies després d'instal·lar-se a la localitat del Campillo, perquè havia aconseguit feina en un institut proper

Actualitzat

L'Audiència Provincial de Huelva ha condemnat a una pena de presó permanent revisable a Bernardo Montoya per l'agressió sexual i l'assassinat de Laura Luelmo el desembre de 2018 a El Campillo.

El jurat popular ja va considerar el 19 de novembre que l'acusat era culpable dels delictes d'assassinat, agressió sexual i detenció il·legal de la professora de 26 anys que va aparèixer morta en un descampat d'El Campillo.

En la sentència notificada aquest divendres a les parts, l'Audiència condemna Montoya a pena de presó permanent revisable per un delicte d'assassinat amb agreujant de reincidència i li suma 17 anys i mig més de condemna per un delicte de detenció il·legal i un delicte d'agressió sexual amb l'agreujant de gènere. L'acusat haurà d'indemnitzar amb 400.000 euros la família de la víctima

L'Audiència confirma la decisió del jurat popular i considera provat que el 12 de desembre del 2018 l'acusat va assaltar i agredir la jove professora quan aquesta tornava de fer la compra davant de la porta de casa seva. 

Laura Luelmo va desaparèixer pocs dies després d'instal·lar-se en aquesta població de Huelva, procedent de Zamora, perquè havia aconseguit feina de substituta en un institut de Nerva.

Primer es va pensar que Laura Luelmo havia pogut caure quan va sortir a córrer, fins que es va treballar amb la hipòtesi que un veí del mateix carrer, Bernardo Montoya, l'havia segrestat, violat i matat a casa seva i després es va desfer del cadàver.

El cos el van trobar el cos cinc dies després als afores el poble.

La Guàrdia Civil custodiava el carrer on vivien Laura Luelmo i els germans Montoya quan es buscava el cos de la professora
La Guàrdia Civil custodiava el carrer on vivien Laura Luelmo i els germans Montoya quan es buscava el cos de la professora (EFE)

El judici contra Bernardo Montoya per l'assassinat de Laura Luelmo s'ha fet a porta tancada perquè el magistrat president va accedir a les peticions de les parts per garantir la intimitat i la memòria de la víctima.

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaAgressió sexualAndalusia
Anar al contingut