L'home culpable de deixar morir la parella diabètica, durant la declaració en el judici (ACN/Jordi Pujolar)
L'home culpable de deixar morir la parella diabètica, durant la declaració en el judici (ACN/Jordi Pujolar)

Presó permanent per a l'home que va deixar morir la seva parella diabètica i ho va gravar

La sentència atribueix al condemnat un delicte d'assassinat amb acarnissament, tres de maltractament en l'àmbit de la violència masclista i un contra la intimitat de la dona

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable l'home que va gravar la seva parella mentre agonitzava per un atac diabètic i la va deixar morir.

La sentència, d'acord amb el veredicte del tribunal popular, atribueix a l'home un delicte d'assassinat amb acarnissament, tres de maltractament en l'àmbit de la violència masclista, un de maltractament habitual i un contra la intimitat de la dona, una persona "especialment vulnerable per la seva malaltia".

A més, el tribunal prohibeix a l'home acostar-se a menys de mil metres de tres membres de la família de la víctima. També el condemna a indemnitzar-los amb diferents quantitats econòmiques.

La sentència considera provat que tots dos van mantenir una relació sentimental. Amb el temps, l'home va anar controlant i menyspreant la víctima, tant en públic com en privat, i va aconseguir que ella se sentís inferior. A més, va agredir-la en diverses ocasions.

L'home condemnat per deixar morir la parella i gravar-ne l'agonia, durant el judici
L'home condemnat per deixar morir la seva parella i gravar l'agonia, durant el judici (ACN/Jordi Pujolar)

Una mort que "no s'hauria produït" si l'home hagués demanat ajuda

La nit del 17 de juny, segons el tribunal, la dona es va trobar malament i va trucar a l'home perquè anés a casa seva a ajudar-la. Quan ell hi va arribar, se la va trobar molt deteriorada físicament, amb dificultats per respirar i sense poder valdre's per ella mateixa.

En comptes d'auxiliar-la, va contemplar com agonitzava fins que va sofrir una hiperglucèmia que va causar-li la mort. A més, l'home va gravar amb el telèfon mòbil el procés de deteriorament de la víctima, segons sembla, amb la intenció de "mostrar les imatges a tercers" i construir-se una coartada fent veure que l'estava ajudant.

Segons l'Audiència, la mort de la dona "no s'hauria produït" si l'home, en veure com estava, hagués demanat auxili als serveis d'emergència.

L'Audiència remarca que "l'acusat va incrementar el dolor de la víctima amb la seva conducta burlesca", gravant-la en vídeo, en uns moments en què la dona estava "en condicions tan deplorables que segur que no voldria que ningú la veiés".

La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclista
Anar al contingut